• DOLAR 32.537
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2487.574
  • ...
Midyat`ta "Okulum Beni Kucaklıyor” projesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kalkınma Bakanlığı`nca uygulanan ve Mardin Valiliği tarafından desteklenen Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında Fahrettin Önen İlkokulu Müdürlüğü`nün hazırladığı “Okulum Beni Kucaklıyor” Projesi, 204 bin TL hibe almaya hak kazandı.

Değişen sosyal yapının ortaya çıkardığı ihtiyaçlara cevap vermek amacıyla toplam maliyeti 204 bin TL olan ve 450`nin üzerinde öğrenci ve velinin yararlanacağı   proje ile, okul bir yaşam merkezine dönüştürülecek.

Cumhuriyet Mahallesi`nde 450 öğrencisi bulunan okulda, 10 ay devam edecek proje kapsamında, istihdamın yanı sıra, sosyal, kültürel, sanat ve spor alanlarında birçok kurs, seminer ve etkinlikler gerçekleştirilecek. Proje ile ayrıca, okulda eğitim-öğretim gören öğrenciler için oyun alanı ve çocuk parkı, etkinlik odası ve kütüphane oluşturulacak. Bilgisayar, yazıcı, klima, jeneratör, regülatör, projeksiyon ve mefruşat alınacak.

Proje ile ilgili açıklama yapan Okul Müdiresi  Sevgi Oğuz,“Okulumuzun bulunduğu çevre batıda bulunan çoğu yerleşim alanına göre çok geride kalmış ve batıda bulunan imkânlardan çok uzaktır. Bu şartlarda büyüyen ve gelişen çocuklar, çağa ayak uydurma konusunda zorlanmakta ve batıdaki akranlarını epeyce geriden takip etmektedirler. Bu dezavantajı ortadan kaldırmak ve okulumuzun çevresinde bulunan çocuklara hakları olan yaşam alanını sağlamak için bu projeye başvurmuştuk. Bu proje ile öğrencilere sosyalleşme imkânı sağlamayı, sosyal dinamikleri harekete geçirmeyi, öğrencilerin başarılarını arttırmayı, engelli öğrencilerimizin topluma adaptasyonu ve sosyalleşmesini kolaylaştırmayı amaçlıyoruz. Bu minvalde velileri öğrencilerle ve okulla bütünleşmiş, eğitime katkıda bulunan ve okulun imkânlarını kendileri için de kullanan kişiler haline getirmek istiyoruz. Projemizin hazırlamasında bize destek olan İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Abdulkadir Altay ve öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum.” dedi.  (Süleyman Tunç – İLKHA )

Bu haberler de ilginizi çekebilir