• DOLAR 32.59
  • EURO 34.723
  • ALTIN 2508.763
  • ...
Avukatlar: Genelkurmay`a Dava Açtılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 İstanbul Adliyesi önünde toplanan avukatlar, ‘Herkes işine baksın’, ‘Genelkurmay’ı anlamakta güçlük çekiyoruz’ şeklinde döviz açtı.


Genelkurmay Başkanlığı’nın ‘Balyoz davasına bakan mahkemenin Türk Silahlı Kuvvetleri personeli 163 askerin tutukluluk halinin devamını istemesine ilişkin ‘mahkemenin kararını anlamakta güçlük çekiyoruz’ şeklindeki açıklamasına bir tepki de avukatlardan geldi. Açıklamayı yargılamaya müdahale olarak değerlendiren Hukuk Dernekleri Platformu üyesi bir grup avukat, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner hakkında suç duyurusunda bulundu.


Grubu temsilen konuşan avukat Tülay Sofu, "Yargı organları görevlerini yaparken hiçbir şahsın veya kurumun baskısı altında olamaz. Baskı altındaki i bir yargı adalete hükmedemez. Hukukçular olarak bu hukuk tanımazlığı kabullenmemiz mümkün değildir" diye konuştu. Sultanahmet Adliyesi önünde cübbelerini giyen avukatlar, ‘Herkes işine baksın’, ‘Genelkurmayı anlamakta güçlük çekiyoruz’ şeklinde dövizler taşıdı. Açıklamanın ardından suç duyurusu dilekçesini Cumhuriyet savcılığına veren avukatlar buradan ayrıldı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir