• DOLAR 32.346
  • EURO 35.128
  • ALTIN 2308.082
  • ...
Almanya`da camiyi kundaklama girişimi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Almanya`nın Kuzey-Ren Vestfalya eyaletinin Hagen kentinde İslam Kültür Merkezleri Birliği`ne (VIKZ) bağlı Hagen Camisi'ne kundaklama girişiminde bulunuldu.

Hagen polisi tarafından yapılan açıklamada, bu sabah bir kişinin ibadethaneye girerek 5-6 kitabı ateşe verdiği, ardından camiden ayrıldığı belirtildi.

Açıklamada, dumandan dolayı yangın alarmının devreye girdiği ve bir kişinin olay yerine giderek yangını söndürdüğü kaydedildi.

Polisin olaya ilişkin tüm yönleriyle araştırma yaptığına işaret edilen açıklamada, yabancı düşmanlığının da söz konusu olabileceği ihtimaline karşı devlet güvenlik polisinin de soruşturmaya dahil edildiği bildirildi.

Cami derneği Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Asma, yaptığı açıklamada, kentin merkezi bir bölgesinde bulunan camiye sabah namazının ardından giren bir kişinin caminin kütüphanesinden kitapları alarak halının üzerinde yaktığını söyledi.

Halının yangına dayanıklı olması nedeniyle sadece bir metrekarelik bölümünde zarar oluştuğunu anlatan Asma, büyük bir felaketten kurtulduklarını belirtti.

Asma, ilk defa böyle bir saldırıyla karşılaştıklarını ifade ederek, polisin olay yerine gelerek parmak izi ve diğer bilgileri aldığını ifade etti.

Almanya`da camilere yönelik artan saldırılara da dikkati çeken Asma, kundaklama ve saldırılardan büyük üzüntü duyduklarını kaydetti.

VIKZ`ten yapılan açıklamada da saldırıyı kınadıklarını belirterek faillerin en hızlı bir şekilde bulunması istendi.

Geçen hafta da Delmenhorst kentindeki Mevlana Cami'nde yangın çıkmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir