• DOLAR 32.591
  • EURO 34.834
  • ALTIN 2513.863
  • ...
Bombalı saldırının tahribatı gün ağarınca ortaya çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde İpekyolu üzerine döşenen bombanın zırhlı polis aracının geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu 10'u polis 24 kişinin yaralanmasına neden olan saldırının tahribatı gün ağarınca ortaya çıktı.

Birçok ev ve iş yerlerinin zarar gördüğü,  patlamanın etkisi ile apartmanların kolon ve kirişleri çatladığı görüldü. Olay yerinde bulunan birçok araç kullanılamaz halle gelirken mahalle sakinleri de toparlanmaya çalıştığı gözlemlendi. Patlamanın etkisi ile iş yerlerinden çevreye saçıldığı tahmin edilen Kur'an-ı Kerim sayfaları ise halk tarafından toplandı.

Bombalı saldırı sonucu bir işyerinin önünde bulunan mazot deposu alev aldıktan sonra alevler çocuk bezi toptancılığı yapan 2 katlı iş yerini sararak küle çevirdi. Meydana gelen şiddetli patlamanın etkisiyle çevredeki onlarca ev ve iş yerleri zarar görürken, ipek yolunda bulunan üst geçidin bir bölümünde ise hasar oluştuğu görüldü. Patlamanın yanında bulunan apartmanın 1. ile 2. Katındaki duvarların bir bölümü yıkılırken büyük çatlaklar oluştu.

Patlama sesi 300 bin nüfusluk ilçenin tamamında duyulurken halk içerisinde büyük bir korkuya sebep oldu. 8 yaşlarındaki kız çocuğu İlayda Özcan`ın patlamanın olduğu yerde değil, caddenin öbür tarafındaki mahallede oturduğu evin içerisindeki merdivenlerde oynadığı esnada patlamayla beraber yaralanması patlamanın şiddetini gözler önüne seriyor.

Kızıltepe`de dün gece neler yaşandı?

Kızıltepe ilçesi İpekyolu üzeri Seydaoğulları Camii yanında dün gece saat 21.25 sıralarında görevden dönen zırhlı polis otobüsün geçişi sırasında PKK`liler tarafından bombalı saldırı düzenlendi. Olay yerine çok sayıda ambulans ile itfaiye ekipleri sevk edildi. Patlamada akrabalarının yaralandığı duyan vatandaşlar ise olay yerine akın ederek feryat ettikleri görüldü.

Yaralılar ambulanslarla Kızıltepe Devlet Hastanesi ile ilçedeki özel bir hastaneye kaldırıldı. Yaralı 10 polisten Yasin Osan, Eyüp Ete ve Emrah Yıldırım tedavi edilmek üzere hastaneye yatırılırken, hafif yaralı Emre Gezer, Sonay Erer, Ercan Kılıç, Mehmet Ali Arı, Bayram Ali Göçer, Mahir Serdar Yazıcı ve Hasan Yıldız`ın ise tedavileri yapılarak taburcu edildikleri öğrenildi.

Yaralanan 14 kişiden ise isimleri öğrenilen Suriyeli mülteci Ömer Hacıali, Ahmedo Hacıali, ile Türkiye vatandaşı olan Hamit Demircan, M.Emin Fatihoğlu, Salih Demir ve 8 yaşlarındaki kız çocuğu İlayda Özcan adlı sivil vatandaşlardan kız çocuğu İlayda Özcan ile 1`ri ağır 3 kişinin yatırıldığı, ismi öğrenilemeyen diğer yaralıların ise yapılan tedavilerinin ardından taburcu edildikleri belirtildi.

Patlama sonrası iş yerinde çıkan yangın İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle güçlükle söndürüldü.

Olayın ardından Kızıltepe Devlet hastanesine gelen Mardin Vali yardımcısı Bahattin Çelik, İl emniyet müdürü Lütfullah Uğur ve Kızıltepe kaymakamı Ali Güldoğan yaralıları ziyaret ederek sağlık durumları hakkında hastane yetkililerinden bilgi aldı.(Mehmet Aslan/M. Salih Keskin - İLKHA)


























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir