• DOLAR 32.381
  • EURO 35.066
  • ALTIN 2324.96
  • ...
Harran Üniversitesinde Dış Hekimliği Fakültesi açılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

20.08.2015 tarih ve 2015-8052 nolu kararname ile Harran Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi resmen kurulmuş oldu. Karar 27 Ağustos 2015 tarihli Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Harran Üniversitesi Senatosu’nun Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına teklifi ile uygun görülerek bakanlar kurulu imzasıyla kurulan fakülte ile Harran Üniversitesi’ndeki fakülte sayısı 12’ye yükselmiş oldu.

Konu ile alakalı bir açıklamada bulunan Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Diş alanında da bölgeye hitap edebilecek bir konuma gelmek istediklerini söyledi.

Rektör Taşaltın, “Üniversitemizin Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına yaptığı müracaat sonuçlandı. Bakanlar Kurulu tarafından Diş Hekimliği Fakültemizin kuruluş kararı onaylandı. Uzun zamandır düşündüğümüz bu fakültenin bölgede kendi alanında büyük bir eksikliği gidereceğine inanıyorum. Bu aşamadan sonra fakülteyi yapılandırmaya gideceğiz. Eğer Fakültemiz öğretim elemanı temini sağlanıp, mekân alt yapısı gelecek eğitim-öğretim yılına yetişirse fakültemize öğrenci almayı planlıyoruz.” dedi.

Taşaltın, “İlimiz, bölgemizde geniş bir coğrafi konumu ile 2 milyona yakın bir nüfusu kapsıyor. Sürekli artan nüfus ve alınan göçlerle sağlık sektörünün kendini yenilemesi ve ilerlemesi lazım. İlimizde yaklaşık 20 yıldır en üst sağlık hizmeti veren Araştırma ve Uygulama Hastanemizin yanı sıra diş alanında da bölgeye hitap edebilecek bir konuma gelmek istiyoruz.”  diye konuştu.  (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir