• DOLAR 32.558
  • EURO 34.793
  • ALTIN 2490.98
  • ...
Gaziantep'te kaldırımlara park edilen motosikletler toplanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ile İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, kentin çeşitli noktalarında kaldırımlara park edilen ve yayaların geçişlerini engelleyen motosikletleri çekicilerle toplandı.

Motosikletleri araca yükleyerek sahiplerini uyaran ekipler, daha sonra bölgede bulunan vatandaşlara, kaldırımlara park yapmanın yasak olduğunu belirten bilgilendirme broşürleri dağıtıldı.

Zabıta Daire Başkanı Ömer Yalım, çalışmanın yapıldığı yerde yaptığı açıklamada, uygulamayı vatandaşı mağdur etmeden yapmaya çalıştıklarını belirtti.

“Yayalara ait olan alanlar yayalara bırakılmalı”

Halkın motosikletlerine el koyarak değil de onları bilgilendirerek daha dikkatli olmaları konusunda uyardıklarını belirten Yalım, İl Emniyet Müdürlüğü ile beraber kaldırımların yayalara ait olduğunu göstermek için bir çalışma başlattıklarını belirterek, “Bisikletler olsun, motosikletler olsun yaya kaldırımlarına gelişigüzel park edilmemeleri açısından bir mesaj vermeye çalışıyoruz. Kentin kaldırımları bazı noktalarda çok yetersiz kalıyor. Yayalarımız dahi kullanmakta güçlük çekerken, birkaç kişinin orada kaldırımı işgal ederek motosikletlerini park etmesi, yasaları hiçe saymasını yaptığımız bu çalışmalarla inşallah iyi bir noktaya çekeriz. Yayalara ait olan alanlar sadece yayalara bırakılmalı.”ifadelerini kullandı.

Trafik Denetleme Şube Müdürü Aydın Şahin ise, kaldırımların yayaların kullanımı için ayrıldığını, bunların işgal edilmesinin yayaların yürümesine sıkıntı çıkardığını söyledi.

Motosiklet kullanan vatandaşların daha duyarlı olması gerektiğini vurgulayan Şahin, uygulamanın devam edeceğini belirtti.  (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir