• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Kontrolsüz medya kullanımı ahlaki değerlerden uzaklaştırıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çocukların okul ve kurslarda aldıkları eğitimle birlikte, ebeveynlerin de çocuğa vereceği eğitimin çok önemli ve gerekli olduğunu belirten eğitimciler, ailelere önemli tavsiye ve uyarılarda bulundu.

Ailenin üzerine düşeni yerine getirmemesi durumunda,çocuğun medyadan öğrendiklerini kendi hayatında uygulayacağını belirten Araştırmacı-Yazar Muhammed Şerif Durmaz, ailenin yetiştirmek istediği neslin maalesef başkaları tarafından yetiştirildiğini söyledi.

Son zamanlarda artan ahlaki yozlaşmanın sebepleri ve çözüm yollarıyla ilgili İlke Haber Ajansı`na (İLKHA) konuşan Araştırmacı-Yazar M.Şerif Durmaz, günümüz gençliğinin eğitilmesi ve ailelere düşen görevler ile ilgili açıklamalarda bulundu.

“Aile çocuğunu kendisi yetiştirmesi gerekir”

Fıtrata aykırı ideolojilerin batılı toplumlarda yaygınlaşmasıyla ahlak ve maneviyattan uzaklaşıldığına dikkat çeken Durmaz, “Batı toplumu, ahlaki yozlaşmanın had safhada olduğu bir ortam yaşamaktadır. Cumhuriyet rejiminin kurulmasından sonra Türkiye Batıya meyletmiş ve dolaysıyla batılılaşma ivme kazanmıştır. Gelinen noktada her şey ortadadır. Toplum manevi değerlerinden uzaklaşmıştır. Toplumu oluşturan bireyin, örfünü bilen, gelenek ve göreneklerine dikkat eden ve o toplumun ne istediğini öngörebilen bir şekilde yetişmesi gerekiyor. Bu anlamda da çocukların ilk önce ailelerine görevler düşüyor. Aile çocuğunu kendisi yetiştirmesi gerekir. Aile, toplumun içinde bulunduğu ahlaki yozlaşmanın hangi seviyede olduğunu görmeli ve ona göre de hareket etmelidir.” şeklinde konuştu.

“Okulda verilen eğitimler yeterli değildir”

Çocukların ebeveynler tarafından yetiştirilemediğine vurgu yapan Durmaz, okullarda verilen eğitimle yetinilmemesini belirterek, “Çocuğumuzu okula veya bir kursa gönderdiğimiz zaman, ‘hocaları onlara eğitim veriyor` diyerek sorumluluktan kaçmamak gerekir. Çünkü çocuğa dışarıda verilen eğitim tek başına yeterli değildir. Aile, çocuğunu bir yere gönderdiğinde takibatını da yapmalıdır. Çocuğun nereye gittiğinin, okulda ya da kursta neler yaptığının, hocasının ona ne verdiğinin bilinmesi lazımdır. Medya organlarının artmasıve yaygınlaşmasıyla çocuk artık medyadan öğrendiklerinden ve karşılaştıklarından örnek alarak hayatını idame ettiriyor. Daha önceleri çocuk aileden eğitim alırdı. Şuanda çocuklar ailenin kontrolünden çıkmış, tamamen başkaları tarafından yetiştiriliyor. Bunun kontrolünü aile yapmalıdır. Aile bunun kontrolünü yapmadığı zaman, çocuk medya yoluyla başkaları tarafından aldığı eğitimleri kendi hayatında uygulayacaktır.” ifadelerini kullandı.

“Dindar bir neslin yetişmesini istiyoruz”

Toplumun özellikle de genç neslin geleceğinin nasıl olması gerektiğiyle ilgili herkesin sorumluluk bilinciyle hareket etmesi gerektiğini belirten Durmaz, “Bizler İslami bir neslin geleceği açısından dindar bir gençliğin yetiştirilmesini istiyoruz. Bu konuda herkesin sorumluluk bilinciyle hareket etmesi gerekir. Bu hassasiyete sahip olanlar kişi ve kurum ayrımı yapmadan sırf toplumun geleceği ve ahlaki çöküntü yaşayan neslin manevi değerlerine tekrardan kavuşabilmesi adına üzerlerine düşeni Kur`an ve sünnet doğrultusunda yapmaları lazımdır.” diye konuştu.  (M.Sait Çelik - İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir