• DOLAR 32.498
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2490.077
  • ...
`Kayıp üç kişi için arama çalışmaları sürüyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

RİZE - Artvin Valisi Kemal Cirit, kayıp olan üç kişinin arama çalışmalarının devam ettiğini, hasar tespit çalışmalarının ise yüzde 30'luk bölümün tamamlandığını söyledi.

Cirit, Hopa Kaymakamlığı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, sel ve heyelanlarda 3 günü geride bıraktıklarını, 100'ün üzerinde iş makinesinin sahada çalıştığını söyledi.

Araç ile ulaşılamayan noktalara ekiplerin yürüyerek eriştiğini ifade eden Cirit, " Kayıp olan üç vatandaşımızın bulunması içinarama çalışmalarımız devam ediyor. JAK ve sahil güvenlik ekipleri yüzeyde ve botla arama yapıyor. Suda görüş seviyesinin sıfıra yakın olması nedeniyle su altında arama yapamıyoruz" dedi.

Afet raporunun AFAD Başkanlığınca hazırlandığının, vergi, kamu bankalarına bulunan borçların, SSK prim borçlarının ertelenme kararı çıktığının altını çizen Cirit, "Sahada hasar tespit çalışmalarımız sürüyor. 20'nin üzerinde komisyon, hasar tespiti için sahada çalışıyor. Hasar tespit çalışmalarında yüzde 30'luk seviyeye geldik. Kısa sürede tamamlamayı hedefliyoruz. Şu anda çok net bir rakam vermek mümkün değil" diye konuştu.

Cirit, İstanbul ve Ankara Büyükşehir belediyeleri ile civar illerin her türlü iş makinesiyle, diğer yardımları yaptığını vurgulayan Cirit, AKUT ve AFAD ekiplerinin sahada kurtarma çalışmalarını sürdürdüğünü, Türk Kızılayı'nın su ve ekmek dağıtımının yanı sıra yarından itibaren sıcak gıda dağıtımına başlayacağını kaydetti.

"Hopa'da barınma sorunu yok"

Son 500 yılın en yoğun yağışının yaşandığı Hopa'da sağduyulu bir şekilde çalışmaların devam ettiğini kaydeden Cirit, şöyle devam etti:

"Bazı yerlerde kısmen yıkılan evlerimiz var. Evlerin alt katlarının su basması nedeniyle vatandaşlarımız evlerini boşaltmış durumda.  Çadıra ihtiyaç yok. Misafirhanelerimiz dahil olmak Kredi Yurtlar Kurumu yurtlarımız boş. Herkesi misafir edebilecek durumdayız. Komşularında misafir olma yolunu seçen vatandaşlarımız var. Hopa'da barınma sorunu yok. Arzu eden vatandaşlarımızın konaklama ihtiyacını karşılıyoruz. Afetten etkilenen vatandaşların bir yıllık kira ihtiyacını devlet olarak biz karşılayacağız."

Cirit, hava tahmin raporlarına göre, cuma günü şiddetli yağış beklendiğini, yağışın pazar gününden itibaren bölgeyi terk etmesinin beklendiğini sözlerine ekledi.

AA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir