• DOLAR 32.367
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.305
  • ...
Camilerin cephanelik deposu gibi kullanılması kabul edilemez
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

PKK`nın Camileri cephanelik deposu gibi kullanılmasının kabul edilemez olduğunu belirten Din-Bir Sen Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Tahiroğlu, “Cami ve ibadethanelerimizin toplum düzenini bozacak şekilde kullanılmasına izin verilmemelidir.”dedi.

İslami bir eğitim, İslami bir gençlik ve hayatımızın her anında İslam`ı gündem etmediğimiz müddetçe terör ve terör olaylarının bitmeyeceğini vurgulayan Tahiroğlu, Çözüm sürecinde yanlış muhataplar ve yanlış kimseler ile yola çıkıldığını belirtti.

“Çözüm sürecinin geldiği nokta ortadadır”

Cami ve ibadethanelerin toplum düzenini bozacak eylemlere alet edilmesinin kabul edilebilir bir durum olmadığını söyleyen Tahiroğlu, “PKK camileri ilk defa bu şekilde kirli amaçları için kullanmıyor. Zaman zaman aldığımız bilgilere göre PKK`nın halkı sokağa çağırmak için camilerden anons yaptığını da duyuyoruz. Çözüm sürecinin geldiği nokta ortadadır.”dedi.

Camilerin mühimmat deposu haline gelmesi, mühimmatların orda hazırlanmasının insanın aklına bile getirilmemesi gereken bir durum olduğunun altını çizen Tahiroğlu, “Bunlar çok kötü olan şeylerdir. Camiler ibadet yeridir. Ancak medyada duyduğumuz gördüğümüz kadarı ile camilerin terörize edilmesi ve katledilen insanların oralarda alınan kararlar neticesinde katledilmesi gerçektende çok kötüdür. Her şeyden önce İslami bir eğitim, İslami bir gençlik, hayatımızın her anında İslam`ı gündem etmediğimiz müddetçe bu terörde bitmez.”diye konuştu.

Çözüm sürecinde yanlış muhataplar ve yanlış kimseler ile yola çıkıldı

AK Parti hükümetinin oluşturduğu akil insanlar heyetinin bölgenin din görevlileri ve medrese âlimlerinden oluşturulması gerektiğini belirten Tahiroğlu, “Çözüm süreci çözümsüzlükle sonuçlandı. Zaten çözüm sürecine başlangıç aşaması ve muhatap aldıkları kitlenin de yanlış olduğunu düşünüyorum. Akil insanlar topluluğu oluşturuldu. Bu akil insanların çokta akil olduklarını düşünmüyorum. Madem böyle bir sistem kurulacaktı. Akil insanların bu bölgede yaşayan âlimlerden ve din görevlilerinden olmaları gerekirdi. Bölgede yaşayan manevi şahsiyeti güçlü olan insanlar ile istişare edilmeliydi. Çözüm sürecinin yanlış muhataplar ile ve yanlış kimseler ile yola çıkıldığını dolayısıyla iyi sonuçların alınmadığı ortadadır.” ifadelerini kullandı.

“Güneydoğuda medreseleri tekrardan inşa etmemiz gerekiyor”

Hükümetin buzdolabına kaldırdığı çözüm sürecini bir kez daha gözden geçirmesi gerektiğini belirten Tahiroğlu, “Doğu olsun, batı olsun İslam`ı gündeme getirmediğimiz müddetçe orada huzur bulunmaz. Güneydoğuda medreseleri tekrardan inşa etmemiz gerekiyor. İlim yuvalarını çoğaltarak, İslami bir nesil yetiştirerek çözüme ulaşmamız gerekiyor. Oralara bir şeyler inşa ederek değil oradaki insanların gönüllerini fethederek çözüm götürülmelidir.” şeklinde konuştu.  (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir