• DOLAR 32.393
  • EURO 35.067
  • ALTIN 2326.63
  • ...
Avrupa`da en büyük mülteci krizi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Avrupa'daki mülteci krizi büyüyor. Sırbistan sınırına tel örgü çeken Macaristan'a 2015 yılı içierisinde 100 binden fazla mülteci geçti. BM ise AB'ye "Göçmen kriziyle mücadele yönteminin işe yaradığı numarası yapmayı bırakalım" uyarısı yaptı.

Sırbistan`dan Avrupa Birliği üyesi Macaristan`a yasadışı yollarla geçen sığınmacı sayısı rekor seviyeye ulaştı. Macaristan polisi sadece Salı günü 2500`den fazla kişinin Sırbistan`dan mültecilerin ana toplanma merkezlerinden Roszke'ye geldiğini açıkladı. Açıklamaya göre bunlardan 555`i çocuk.

Polis çoğunluğu Suriyeli, Afgan ve Pakistanlı olan 2 bin sığınmacının da Pazartesi günü ülkeye girdiğini belirtti.

Daha önce Sırbistan sınırına çit çekme kararı alan Macaristan, sınıra 5 Eylül`de 2106 polis daha göndereceklerini açıkladı. Macaristan hükümeti sözcüsü Zoltan Kovacs, orduyu da sınırlarını korumak için kullanabileceklerini söyledi. Bu tasarının haftaya parlamentolarında ele alınacağını açıkladı.

Macaristan`a bu sene şimdiye kadar 100 bin kayıtlı göçmen girdi. Bu sayı 2014`ün tamamında ülkeye giren göçmenlerin sayısının iki katından fazla.

Batı Balkan ülkelerinin liderleri, Perşembe günü Viyana`da Avrupa`nın İkinci Dünya Savaşı`ndan bu yana yaşadığı en büyük göç krizini görüşecek.  Zirveye Almanya Başbakanı Angela Merkel de katılacak. Almanya bu sene 800 bin sığınmacının ülkeye gireceğini tahmin ediyor.

Kaynak: AFP ve Reuters

Bu haberler de ilginizi çekebilir