• DOLAR 32.33
  • EURO 35.095
  • ALTIN 2294.662
  • ...
SON DAKİKA
Macaristan mülteciler için sert önlemler aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Macaristan yetkilileri Pazartesi günü 2 bin 100 mültecinin sınırlarından içeri girdiğini açıkladı.
Macaristan Emniyet Müdürü Karoly Papp, " İlk olarak 2 bin 106 polisten oluşan altı özel sınır devriye ekipleri, donanımlı helikopterler, atlar ve köpekler, sınır bölgesine gönderildi" dedi.

Pazartesi günü yapılan rekor sayıda göçmen girişinin ardından BM Mülteciler Dairesi, sınırı geçmeye çalışan daha binlerce kişinin bulunduğunu açıkladı.

Sırbistan' dan gelen 2 bin 500 ' den fazla göçmen Macaristan'ın Roszko kasabasına girmeye devam ederken, ülkeye bir günde yapılan en yüksek giriş olduğu kaydedildi. Roszko kasabasında toplanan mülteciler üzerine göz yaşartıcı gaz sıkan polis gücü, salı günü 2 bin 533 bugün sabah saatlerinde de bin 300 kişinin kasabaya girdiğini söyledi.

Macaristan polisinden alınan bilgiye göre, pazartesi günü, ülkeye giriş yapan mültecilerin 2 bin tanesinin Suriyeli olduğunu, diğer göçmenlerin Afgan ve Pakistan uyruklu olduğunu açıkladı.

Macaristan Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada sınırdan mülteci girişi için yeni sert önlemler alınacağı bildirildi. Emniyet tarafından bugün sınır kontrollerinin artırılacağı duyuruldu.

Avrupa ülkelerine gitmek isteyen göçmenlerin "koridor" olarak kullandığı Sırbistan'a bu hafta sonu 7 binden fazla kişi ulaşmıştı. Makedonya'nın kapılarını açmasıyla mülteciler Macaristan'a giriş yapmaya başlamıştı.

2.Dünya Savaşı'ndan bu yana Avrupa'da gerçekleşmiş en büyük göç krizi konusunda Almanya Başbakanı Angela Merkel'in de katılacağı Viyana'da perşembe günü düzenlenecek "Batı Balkanları" liderler en yoğun gündem olması bekleniyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir