• DOLAR 32.603
  • EURO 34.789
  • ALTIN 2414.195
  • ...
HÜDA PAR Kadın Kollarından Kitap Der`e ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Gaziantep İl Başkanlığı Kadın Kollarından Hatice Kılınç ile bir heyet ve Nisanur dergisi yazarı Zehra Ayhan, Kitap Der Başkanı Asiye Özışık`ı ziyaret etti.

İslam kardeşliğinin kitap ve sünnet ile ilan edilmiş üstün ve güçlü bir bağ olduğunu belirten Nisanur dergisi yazarı Zehra Ayhan, bu bağın aynı zamanda büyük bir sorumluluğu da beraberinde getirdiğini söyledi.

Allah'ın (cc) Müslümanları kardeş olarak ilan ettiğini belirten Ayhan, “İslam`ın getirdiği kardeşlik esasına göre, iman etmiş olanlar yeryüzünün neresinde yaşarlarsa yaşasınlar hangi ırktan, mezhepten, dilden, renkten ve milletten olurlarsa olsunlar Kur ‘an-ı Kerim'in ‘Mü`minler ancak kardeştirler` hitabına muhataptırlar.” ifadelerini kullandı.

Kitap Der Başkanı Asiye Özışık da konuşmasına HÜDA PAR heyetinin yapmış oldukları ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Kitap Der olarak mutlu çocuk, mutlu aile mutlu, toplum ve mutlu çevre hedefliyoruz. İlim öğrenmek ve öğretmek bu konuda çalışmalar yapmak kendimizi ve çevremizi bu konuda bilinçlendirerek ilim öğrenme sevgisini toplumumuza aşılamak istiyoruz.” dedi.

‘Mutlu çocuk mutlu aile ortamında yetişir diyen` Özışık, mutlu aile, mutlu çevre konusunda duyarlı olan toplum kuruluşlarından destek beklediklerini belirterek, “Özellikle birlik beraberliğe en çok ihtiyacımız olduğu bu günlerde toplumumuzun milli, manevi dini ve ahlaki değerlerine sahip çıkmalıyız. Aile yapısı kardeşlik ruhu, yardımlaşma gibi toplum dokusunu oluşturan manevi unsurların korunması ve öğretilmesi için çalışmalar yapmak, eğitim çağına gelmiş çocukların, gençlerin bilinçlenmesini sağlamak sokak çocuklarının rehabelitesi ve eğitimi ile topluma kazandırılması özellikle kimsesiz öksüz ve yetim çocuklara sahip çıkıp ve bu konuda eğitimler vermek gibi amaçla kurulmuştur.” diye konuştu.  (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir