• DOLAR 32.351
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2308.823
  • ...
Suudi Arabistan`da coronadan 6 kişi daha öldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suudi Arabistan'da, ağır akut solunum yolu yetersizliği sendromunun (SARS) farklı bir türü olan corona virüsü MERS-CoV hastalığına yakalanan 6 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, corona virüsü tespit edilen 4'ü erkek, 2'si kadın 6 kişinin hastalık nedeniyle hayatlarını kaybettikleri belirtildi.

Açıklamada ayrıca, "Son 24 saatte Riyad kentinde yaşları 56 ila 87 arasında değişen 8 kişide corona virüsü tespit edildi" denildi.

Virüsün ilk tespit edildiği Eylül 2012'den bu yana hayatını kaybedenlerin sayısının 498'i bulduğu, virüse yakalananların sayısının ise bin 162 olduğu kaydedilen açıklamada, bu kişilerden 598'inin taburcu edildiği, 66'sının tedavilerinin devam ettiği bildirildi.

SARS'ın değişik türü olan corona virüsü, ilk olarak Eylül 2012`de tespit edildi. Suudi Arabistan başta olmak üzere Ortadoğu ülkelerinin korkusu haline gelen corona virüsü, akciğerleri ve böbrekleri tahrip ediyor. Bağışıklık sistemini çökerten virüsün uzun süreli yakın temasla bulaştığı belirtiliyor. Kaynağı hakkında yeterli bilgi olmayan virüse karşı henüz koruyucu aşı veya antibiyotik ilaç tedavisi bulunmuyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir