• DOLAR 32.319
  • EURO 35.111
  • ALTIN 2308.957
  • ...
İşbirliği deşifre oldu: Kandil`de 7 Alman ajanı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

PKK`lıları eğitmek için Kandil`e gönderilen 7 Alman ajandan biri, TSK`nın hava operasyonunda öldü. Örgütte ‘Dilsoz Bahar` kod adıyla bilinen ajanın cenazesini memleketi Karlsruhe kentine Türkiye üzerinden göndermek isteyen Alman makamları, yetkililerden ret cevabı alınca plan üstüne plan yaptı.

Saldırılara yeniden başlayan PKK'ya Alman gizli servisinin verdiği destek bir kez daha günyüzüne çıktı. Çözüm sürecinin başladığı günden bu yana PKK'yı kontrol altına almak için Kandil'e akın eden Alman istihbaratçılar, örgütün merkez üssünde pkk'ya askeri eğitimler verdi. İsrailli ajanların dışında Kandil'e giden 7 Alman, hem gerilla savaşı hem siyasi propaganda hem de bombalar konusunda PKK üyelerini geçtiğimiz şubat ayından beri eğitti.

7 Haziran seçimleri sonrası konsept değişikliğine giden Alman ajanlar, Kandil'de verdiği eğitimlere bir de 'şehir savaşları'nı ekledi. Türkiye istihbaratı, örgütün özerklik çıkışıyla birlikte il ve ilçelerde kurduğu hendekli, el yapımı bombalı tuzakların arkasındaki güçleri tespit etmeye çalışırken, sınırda ilginç bir tezgahla karşılaştı.

BOMBALAR ALTINDA ÖLDÜ
Suriye'de PYD'ye 'gönüllü asker' yazılan Alman Kevin Joachim, Kandil'de PKK'ya eğitim verirken öldürüldü. BND ajanının tabutu Karlsruhe kentinde 'sarı-kırmızı-yeşil' bayraklar eşliğinde taşındı.

Edinilen bilgiye göre, PKK kamplarına Türk Silahlı Kuvvetleri'nin düzenlediği hava operasyonlarında bombalar altında ölenlerden biri, bir Alman istihbaratçıydı. Sınır ötesindeki Kandil kamplarında pkk'lilere eğitim verirken ölen Alman ajan Kevin Joachim'in (22) cenazesi Türkiye üzerinden Avrupa'ya götürülmek istendi. Türkiye bu işlemi kabul etmeyince Alman gizli servisi, bu operasyon için bir plan geliştirdi. Ajan Joachim, Suriye'nin kuzeyindeki Rojava bölgesinde PYD'lilere eğitim verdiği sırada hayatını kaybetmiş biri gibi gösterilerek yeniden Türkiye sınırına getirildi. Plana göre, PYD saflarında ölen bir Avrupalının cenaze nakline Türkiye izin verecekti, ancak öyle olmadı.

Çok iyi Kürtçe bilen Alman ajan Kevin Joachim, 22 Ağustos'ta Almanya'da toprağa verildi.

CENAZE ORTADA KALDI

Habur Sınır Kapısı'na getirilen cenaze bir kez daha geri çevrildi. Gerekçe ise “Türkiye yalnızca kendi vatandaşlarının cenazelerini sınırdan kabul eder" oldu. PKK'ya eğitim verdiği sırada Kandil'e atılan bombalarla ölen ajanın naaşı bir süre ortada kaldı. Alman gizli servisi, Türkiye seçeneğinden umudunu kesince cenazeyi Erbil'e nakletti. Erbil'den Avusturya'nın başkenti Viyana'ya taşınan cenaze, oradan da Almanya'nın Karlsruhe kentine gönderildi. 'Memleketi' Karlsruhe'da toprağa verilen Kevin Joachim'in PKK içinde 'Dilsoz Bahar' kod ismiyle bilindiği, Almanya tarafından geçtiğimiz mayıs ayında PYD'lilere eğitim için Suriye'nin Kamışlı kentine yollandığı, burada 2 ay kaldıktan sonra yeni görev yeri Kandil'e giderek PKK'lılara eğitim verdiği öğrenildi.

Operasyonları çok eleştirmişti

Ursula Von der Leyen
Türkiye'nin IŞİD'e karşı başlattığı harekâtı destekleyen Almanya, PKK'ya yönelik operasyonları ise eleştirmişti. Almanya Savunma Bakanı Von der Leyen, 'Bild am Sonntag' gazetesindeki demecinde “Türkiye'nin IŞİD'e karşı kendini savunma hakkı ne kadar doğruysa, PKK'yla barış yolu da o kadar önemli" ifadelerini kullanmış, Almanya'nın IŞİD ile mücadele için farklı etnik grupları birleştirmeye çalıştığını aktararak “PKK'ya operasyonlardan endişeliyiz" mesajı vermişti.

Karargah Kaletuka

7 Haziran seçimlerinin hemen sonrasında çözüm sürecini rafa kaldıracağını ilan eden PKK, IŞİD'in Suruç'ta patlattığı bombanın ardından doğrudan hükümeti hedef almış ve kırsal bölgelerden çok kentleri savaş alanına çevirmişti. Örgütün kent savaşlarına yönelmesinde Alman etkisinin büyük olduğu belirtiliyor. İstihbarat raporlarına göre, PKK'lılara eğitim için Kandil'e gelen Alman istihbarat kurumu BND ajanları, bölgedeki Kaletuka kampını kendilerine merkez üs olarak belirledi. Şubat ayından beri bölgede üslenen ajanların haftaiçi mesaisini Kaletuka'da harcayıp haftasonlarını ise Süleymaniye kentinde geçirdikleri öğrenildi.

Silahlar PKK'ya nasıl gitti

IŞİD'le savaşma kapsamında Irak Kürt bölgesine 3 farklı tipte ağır silahlar gönderen Almanya, bu silahların PKK'ya nasıl transfer edildiği sorusuna sessiz kalıyor. İstihbarat birimleri, IŞİD'le savaşan Kürt gruplara silah sevkiyatı yapıyor görünen Almanya'nın çok sayıda mühimmatı PKK kamplarına götürdüğünü belirtiyor. Kandil, Hakurk ve Çemço bölgelerindeki 3 lojistik üsse sevk edilen Alman menşeili ağır silahların, TSK'nın hava operasyonları sonucu yok edildiği öğrenildi.

Bölgedeki kaynaklar bu ağır silah ve patlayıcıların özellikle Türkiye sınır hattındaki kamplarda tutulmasının temel nedeninin, şehir savaşları başlatılması durumunda Şırnak ve Hakkari illerine kolay geçiş yapmak olarak değerlendiriyor.
Kaynak : Yeni Şafak

Bu haberler de ilginizi çekebilir