• DOLAR 32.59
  • EURO 34.884
  • ALTIN 2502.57
  • ...
Seçim hükümetinde partilerin bakanlık sayısı belirlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyasi partilerin Seçim hükümetinde yer alacak bakanlık dağılımı belirlendi. Buna göre  AK Parti'ye  11, CHP'ye 5, MHP 3 ve HDP'ye de 3'er bakanlık düşüyor.

Başbakan Davutoğlu`nun bakanlık tekliflerini yarından itibaren başlatacağı açıklandı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu imzasıyla Cumhurbaşkanlığı makamına yazılan tezkerede, Anayasa'nın 114'üncü maddesi uyarınca, seçimlerin yenilenmesi kararı  çerçevesinde 62'inci hükümetin Bakanlar Kurulu'nun çekildiği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın imzasıyla, Geçici Bakanlar Kurulu'nu Kurmak Üzere  AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun Başbakan olarak atandığı Tezkerede şu ifadeler yer aldı:   

"7 Haziran 2015 tarihinde yapılan Milletvekili Genel Seçimleri sonuçlarına göre yeni bir hükümet teşkiline imkan sağlamak üzere istifası sunulan ve yeni hükümet kuruluncaya kadar görevine devam etmesi tarafımızca uygun görülen, ancak Anayasanın 114'üncü maddesi gereğince görevinden çekilen Bakanlar Kurulu'nun, keyfiyette henüz bir değişiklik olmadığından geçici Bakanlar Kurulu kuruluncaya kadar görevine devam etmesini rica ederim."  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir