• DOLAR 32.472
  • EURO 34.57
  • ALTIN 2475.777
  • ...
Gaziantep`te maaş alabilmek için 152 kişi boşandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

SGK Gaziantep Müdürlüğü uzmanları, şehir genelinde ölen büyüklerinden veya eşlerinden kalan emekli maaşlarını almak için anlaşmalı boşanma yaptıkları iddia edilen 534 çift üzerinde inceleme yaptı.

Evli oldukları halde karşılıklı anlaşmalı boşanmalara yönelik sürekli olarak denetimlerin olduğunu belirten SGK Gaziantep Müdürlüğü, Gaziantep`te 2013 yılından bu yana toplam 534 ihbar aldıklarını, şuana kadar 152 kişinin muvazaalı olarak boşandıklarını tespit ettiklerini belirtti.

Kent genelinde anlaşmalı olarak boşanarak, ölen anne-baba ve eşlerinin maaşlarını almalarına rağmen evliliklerini sürdüren çiftleri yakın takibe aldıklarını belirten SGK Gaziantep Müdürü Mehmet Uzun, şuana kadar 534 ihbar aldıklarını 152 kişinin muvazaalı olarak boşandıklarını tespit ettiklerini ve bu çiftlerin şu anda birlikte yaşadıklarını tespit ettiklerini söyledi.

Anlaşmalı boşanmalara karşı yaptıkları çalışmalar ile ilgili İlke Haber Ajansına (İLKHA)  konuşan Uzun, “Hak etmediği bir şeye kesinlikle kimsenin tevessül etmemesi gerekir.” uyarısında bulundu.

“Şikâyetleri haksız maaş alan çiftlerin yakınları yapıyor”

Anlaşmalı boşanarak devletten maaş almaya devam edenlerin genellikle akraba ve yakınları tarafından ihbar edildiğini aktaran Uzun, “Biz konuyla ilgili yapılan bütün ihbarları değerlendirmeye alıyoruz. Bize yapılan 534 ihbarı araştırdığımızda, bunlardan 152 çiftin anlaşmalı boşanarak maaş aldıklarını belirledik. Zaten genellikle bize bu şikâyetleri haksız maaş alan çiftlerin yakınları yapıyor.” ifadelerini kullandı.

“Gaziantep`te 152 kişinin muvazaalı boşandığını tespit ettik”

Muvazaalı boşanma evli olanların annesinden veya babasından maaş alabilmek için mahkeme kararıyla aslında fiilen birlikte yaşamalarına rağmen sadece maaş alabilmek için boşananlar için kullanılan bir tabir olduğunu söyleyen Uzun, “Bu çiftler anlaşmalı bir şekilde boşanıyorlar, ama birlikte yaşıyorlar. Muvazaalı boşandığını tespit ettiğimiz 152 çiftin maaşlarını kestik ve ödediğimiz paraları da bu kişilerden tekrardan aldık. 113 tane ihbar ise asılsız çıktı. Geriye kalan ihbarları denetlemeye devam ediyoruz.”şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz günlerde yapılan bir araştırmada Türkiye genelinde yaklaşık 20 bin çiftin evli oldukları halde anlaşmalı olarak boşandığı açıklanmıştı. Araştırmada 20 bin çiftin maaş alabilmek için anlaşmalı olarak boşanmalarına rağmen, birlikte yaşadıklarının belirlendiği belirtildi. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir