• DOLAR 32.601
  • EURO 34.799
  • ALTIN 2409.648
  • ...
Hopa`da zarar tespit çalışmaları başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, sel ve heyelan yaşanan Artvin'in Hopa ilçesinde incelemelerde bulundu. Kaymakamlıkta kriz masası ile bir toplantı yapan Bakan Eroğlu, 6 kişinin heyelanda, 2 kişinin ise selde hayatını kaybettiğini ifade ederek, bir kızın da kayıp olduğunu belirtti.

İlçenin çok şiddetli yağış aldığını söyleyen Bakan Eroğlu, 12 saatte 250 milimetre, metrekareye 255 kilogram yağış düştüğünü yapılan hesaplara göre bunun da 500 yılda bir debinin geldiği durum olduğunu kaydetti.

Hopa'da 4, Arhavi'de de bir köyde acil çalışma yapılacağını belirten Bakan Eroğlu, menfez ve köprüler için acil çalışmaların devam ettiğini, acil olan bölgeler için prefabrik menfezler getirilerek ulaşımını sağlanacağını söyledi.

Bakan Eroğlu, yaraların sarılması için çalışmaların devam ettiğini ve zarar tespit çalışmalarının bugünden itibaren başlayacağını ifade etti.

Mağdur aileler ve cenazesi olan ailelerin acil ihtiyaçları için Başbakanlık tarafından 10 milyon lira gönderildiğini de açıklayan Bakan Eroğlu, AFAD'ın da mağdur aileler için desteklerinin olacağını kaydetti.

Can kayıplarının büyük kısmının heyelanlardan kaynaklandığında dikkat çeken Eroğlu, Hopa'dan başlayarak, Borçka, Artvin, Arhavi'de risk olan yerlerde bir heyelan risk çalışması yapılması kararı alındığını da açıkladı.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir