• DOLAR 32.577
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2427.702
  • ...
Artvin`de sel: 7 ölü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Artvin Valisi Kemal Cirit, kentteki sel nedeniyle toplam 8 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Vali daha sonra bir kişinin hayata döndürüldüğünü belirterek ölü sayısını 7 olarak düzeltti. Vali 2 kişinin de kaybolduğunu söyledi. 

Artvin Valisi, kaybolanlardan birinin çocuk olduğunu belirtirken, "Bugün 12'den itibaren sahil ilçelerimiz yoğun bir yağış aldı. Hopa ilçemiz bundan etkilendi. Metrekareye 155 kg'lık bir yağış düştü" bilgisini verdi.  Görüş mesafesi çok düşük olduğu için helikopterlerle hizmet verme şansı olmadığını söyledi.

Vali Cirit`in can kayıplarının nerelerde yaşandığını açıkladı:
"Kesinleşmiş olmamakla birlikte Hopa merkez Orta Mahallesi'nde çöken bir evde 3 vatandaşımız, Yoldere köyünde 3 vatandaşımız, Yeşilköy'de enkaz altında bulunan bir vatandaşımız, Eşmekaya köyünde bir vatandaşımız olmak üzere toplam 8 vatandaşımızı kaybettik. Hopa merkezde bir çocuğumuz kayıp, Sahil Güvenlik Komutanlığından gelen dalgıç ekibi, kaybolan çocuğumuz için arama çalışmalarını sürdürmektedir."

17 yaralının hastaneye kaldırıldığını belirten Vali, “Bunlardan 5'inin, ihtiyaca göre Rize'ye sevki gerçekleştirilmiştir” dedi.

Cirit, köylerde mahsur kalanların olduğunu açıkladı. "Sugören, Çamlık ve Hendek köylerimizde vatandaşlarımızın bir kısmı mahsur bulunmaktadır. Bunları helikopterle almayı planlıyorduk ama maalesef şu an AFAD'ın kurtarma ekipleriyle almamız gerekecek. Onlarla ilgili çalışmaları da başlatmış bulunmaktayız" diye konuştu.

Ulaşılamayan bazı köylere de ulaşmayı başardıklarını söyleyen Vali Cirit, "Komşu illerden ve diğer yerlerden de iş makinesi talebimiz söz konusu oldu. Onlar da ulaşmak üzereler ve yarın da ulaşacak ekiplerimiz olacak. AFAD'ın arama kurtarma ekipleri olarak da şu an için Artvin Trabzon, Erzurum ve Rize ekipleri burada çalışmaktadır" dedi.
Vali Cirit, Borçka ilçesinde uzun süre karayolu kapalı olduğu için Hopa ve Arhavi'ye ulaşımı sağlayamadıklarını da belirtti. "Özellikle Erzurum ve Artvin ekipleri ancak ulaşabildi. Bizim oradaki ekiplerimiz tabii ki çalışmalarını devam ettiriyor ama böyle bir durum söz konusu oldu. Borçka'da metrekareye 161,7 kilogram yağış düştü.

Arhavi'de metrekareye 128 kilogram yağış düşerken Hopa ilçemizde 255 kilogram yağış düştü. Gece 00.00'dan sonra yağışın etkisinin zaman zaman düşerek devam edeceği ama etkisinin daha da azalacağını, yarın için biraz daha iyi olacağını şimdiden söyleyebiliriz" diye konuştu.

Kaynak: AA ve DHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir