• DOLAR 32.518
  • EURO 34.603
  • ALTIN 2492.637
  • ...
`Sağlıkta şiddet son bulsun`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türk Sağlık Sen Bingöl Şube Başkanlığı, sağlık çalışanlarına yönelik gerçekleştirilen şiddet olayları dolayısıyla bir basın açıklaması yaparak sağlıkta yaşanan şiddetin son bulmasını istedi.

Türk Sağlık Sen Bingöl Şube Başkanı Salih Kızılboğa imzası taşıyan basın açıklamasında, “Türkiye`de adeta kronikleşen bir sorun haline gelen sağlıkta şiddet ne yazık ki hiç hız kesmeden devam ediyor. Her gün sağlık çalışanı arkadaşlarımız görevleri başında şiddete uğruyor. Yapılan araştırmalara göre sağlık kurum ve kuruluşlarında her gün en az 21 şiddet vakası yaşandığı ülkemizde son olarak Bingöl Devlet Hastanesinde doktor arkadaşımız şiddete uğrayarak darp edilmiştir. Kendilerine geçmiş olsun diyoruz.” denildi.

“Sağlık çalışanlarına uygulanan şiddete önlem alınmalı”

Bingöl`de yaşanan bu şiddet olayının ilk olmadığını belirten Kızılboğa, “Hastanemizde daha öncede şiddet olayları meydana gelmiştir. Fakat yaşanan bu olaylara karşı yöneticilerin önlem almaması, çalışanların can güvenliği için yeteri kadar tedbirli davranılmaması, bu konunun ihmal edilmesi nedeniyle, şiddet artarak devam etmektedir. Buradan bir kez daha yetkililerin dikkatini çekmek istiyor ve ‘Sağlık çalışanlarına uygulanan şiddete karşı önlem alın, çalışanlar rahat ve huzurlu bir şekilde hizmet üretsinler` diyoruz.” ifadelerine yer verdi.

“Güvenli çalışma sağlık çalışanlarının hakkıdır”

Tüm Türkiye`de sağlıkta şiddetin en aza indirilmesi için yapılması gerekenler olduğunu belirten Kızılboğa, “Sağlık çalışanına şiddet, kamu görevlisine darp olarak algılanıyor ve cezai yaptırımı az. Cezaların caydırıcı olması için TCK`da bir düzenleme yapılmalıdır. Sağlıkta şiddet sadece basit bir darp olmaktan çıkarılarak, kamu hizmetini engelleme, vatandaşın sağlık hakkını kullanmayı engelleme ve bunun sonucunda insan hayatının riske atılması gibi suçlarının da cezası olmalıdır. Tutuklu yargılama gibi caydırıcılığı olan unsurlar hayata geçirilmelidir. Bu konuda da artık sabrımız kalmamıştır. Bir an önce sağlık çalışanlarının şiddetin en aza indirilmesi adına bekledikleri çalışmalar hayata geçmelidir. Bu konuda artık ciddi adımlar atılmalıdır.  Güvenli çalışma, sağlık çalışanlarının hakkıdır. Türk Sağlık-Sen olarak doktor arkadaşımıza bir kez daha geçmiş olsun diyor, şiddeti uygulayanları kınıyor ve artık şiddet son bulsun diyoruz.” ifadelerini kullandı.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir