• DOLAR 32.604
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2425.274
  • ...
Aile ve Toplumun Islahı İçin Müslüman Kadının Sorumluluğu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Başyazı / Nisanur Dergisi
 
Bismillahirrahmanirrahim.

“Erkek veya kadın, mümin olarak kim iyi amel işlerse, onu mutlaka güzel bir hayat ile yaşatırız. Ve mükâfatlarını, elbette yapmakta olduklarının en güzeli ile veririz.” (Nahl / 97)

“Ey İnsanlar! Rabbinize karşı gelmekten sakının. Ne babanın evlâdı, ne evlâdın babası nâmına bir şey ödeyemeyeceği günden çekinin. Bilin ki, Allah`ın verdiği söz gerçektir. Sakın dünya hayatı sizi aldatmazsın ve şeytan, Allah`ın affına güvendirerek sizi kandırmasın.” (Lokman / 33)

Allah Teâlâ, insanı yeryüzünde halife olarak yarattı. Hiçbir ayırıma gidilmeden kadınlar da erkekler gibi Allah Teâlâ`nın yeryüzündeki halifeleri sayıldı. Müslüman kadın, erkekler gibi Allah Teâlâ`nın emrettiği şer`i görevlerle yükümlü kılınmıştır. Yaratılışı icabı kimi farklılıkları bulunmasına rağmen erkekler gibi onun da sorumlu olduğu bir takım vazifeleri vardır. İslâm`da Allah`a kulluk bakımından kadınla erkek arasında bir fark bulunmadığı gibi temel hak ve sorumluluklar açısından da bir ayırım söz konusu değildir.

Müslümanları dört taraftan kuşatan, özünden koparıp yozlaştırmak için çabalayan şeytani unsurların ulaştığı güç ve imkânlar ve yoğun faaliyetleri toplumları felakete sürüklerken; Müslüman kadına büyük işler düşmektedir. Günümüz şartlarında Müslüman bayanların toplumun imanını kurtarma, Müslümanları İslam`ı yaşamaya yönlendirme noktasında sorumlulukları daha fazla artmıştır.

Müslüman kadın, nesilleri eğitip şekillendiren bir eğitimci, aynı zamanda ...
 
Aile ve Toplumun Islahı İçin Müslüman Kadının Sorumluluğu!

Nisanur Dergisi Başyazı / Ağustos 2015 (45. Sayı)Aile ve Toplumun Islahı İçin Müslüman Kadının Sorumluluğu!Seslendirme: ÖZEL FM www.ozelfm.net

Posted by Nisanur Dergisi on 20 Ağustos 2015 Perşembe
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir