• DOLAR 32.599
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2496.244
  • ...
Osmaniye'de Yaşlı Yaşam Evleri projesi hayata geçirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen “Yaşlı Yaşam Evleri” projesi kapsamında Osmaniye’de adım atıldı. Yaşlıların kentte toplumla iç içe yaşamasının hedeflendiği proje kapsamında Cumhuriyet Mahallesi’nde hazırlanan Yaşlı Yaşam Evi hizmet vermeye başladı.

Huzurevlerindeki toplu yaşamaktan kaynaklanan bazı sıkıntıların önüne geçilmesi için tasarlandığı belirtilen “Yaşlı Yaşam Evleri” projesi hakkında bilgi veren Osmaniye Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Neşeli, bunun örnek bir çalışma olduğunu ifade etti.

Neşeli, projenin amaçlarından birinin de kişilerin kendi ailesiyle birlikte desteklenmesinin mümkün olamadığı durumlarda, yaşlıların hem fiziksel hem de manevi anlamda kendilerini ev ortamında hissettirmek olduğunu söyledi.

Yaşlı Yaşam Evi olarak isimlendirilen evin nezih bir sitede bulunan konforlu bir dairede konumlanmış, 3-4 sakinin birlikte yaşayacağı bir yaşam alanı olduğunu belirten Neşeli, bu evleri şehrin merkezine, camisine, alışveriş merkezlerine, doktoruna, sağlık hizmetlerine rahat ulaşılabilecek mekânlardan seçmeye özen gösterdiklerini dile getirdi.

Neşeli, “Huzurevi sakinlerinin bizlere ifade ettiği, huzurevlerinde toplu yaşamaktan kaynaklanan bazı sorunların olduğu yönünde. Bu sorunlara örnek verecek olursak odalarının genelde ortak kullanımlı olması. Bu tabi mahremiyeti engelliyor. O yüzden biz de bundan sonra ev anlayışı ile hareket etmeye çalışacağız.” dedi.

Yeni açılan Yaşlı Bakım Evi'nde kalmaya başlayan huzurevinin eski, yaşam evinin yeni sakini Osman Kiraz uygulamadan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kiraz, “Huzurevinde bu kadar rahat değildik. Odaları paylaşmak zorunda kalıyorduk. Ne kadar anlaşma olsa da arada huzursuzluklar oluyordu. Burası daha güzel. Kendi evimiz gibi. Kendi odamızı kapatıp yatabiliyoruz. Misafirlerimizi ağırlayabiliyoruz.” ifadelerini kullandı.  (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir