• DOLAR 32.539
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2488.994
  • ...
Şehid Ve Şahit Oldular
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İçimden bir ses Gazze’yi gözünün önüne getir diyor. Şehid’leri ve şahit’leri bir kez de sen an diyor...

Tam 2 sene geçti üzerinden ve daha da seneler geçecek. Biz biliyoruz ki küfür var oldukça hak ve batıl mücadelesi de var olacaktır. Ama yine biz biliyoruz ve inanıyoruz ki Allah’ta nurunu tamamlayacak ve Müslüman’ların yanında olacaktır. Verilen imtihan ne kadar zor olursa olsun biz Allah’u tealayı yanımızda biliyoruz ve bundan güç alıyoruz bunu da Gazze direnişinde bir kez daha görüyoruz.

3 Ocak 2009 Siyonist İsrail günün ilk saatlerinde gazze’nin üzerine bomba yağdırdı. Öyle bir manzara verdi ki gazze’yi seyredenler bu kadar da vahşet olur mu, buda yapılır mı dedirtti insanlığa. 22 gün için de yaklaşık 1500 kişi şehid ederken binlerce de yaralı bıraktı. Bunların için de çocuk, bebek, kadın ve yaşlılar da vardı. Gözünü kırpmadan mazlum çaresiz insanların üzerine bombalar yağdırdı.

Ey gazze, ey direniş tohumlarının serpildiği, yiğitlerin can verdiği, mescid’i aksa’nın muhafızları, bizlere yeniden can verdiniz, Allah’a ve onun dini üzere candan ve maldan, anadan ve yardan nasıl vaz geçildiğini, Allah’a adanmışlığın canlı kanıtı oldunuz. Direnişiniz ile imanımız arttı, Allah’a olan teslimiyetiniz ve siyoniste karşı mücadeleniz bize bizi kazandırdı ey Filistin…

Bedir gelir gözümün önüne hani müşrikler bin kişidiler de üçyüz müslümana yenilmişlerdi. Kendilerini Allah’a teslim edip mücahitçe savaşan sahabelerin örneğini bizlere gösterdiniz.

Annelerin hasbun Allah ve ni´mel vekil diye haykırışları gelir aklıma ve yerde şehadet parmağını kaldırıp kelimeyi tevhit getiren şehid gelir gözümün önüne. Onlar şehid oldular canları ve mallarıyla Allah’a verdikleri sözleri yerine getirdiler ve şahit oldular asrın zülmüne, kan emici vampirlerine ve duyarsız kalan Müslümanlara, Siyonist İsraillin acımasızca Müslümanları katledişini, rasgele yağdırdığı bombalara şahit oldular.

Çocukların okullarını vurdular okumasınlar diye mi? Camileri vurdular İslami eğitimin merkezini yok etmek için mi? Hastaneleri vurdular yaşama dönecek biri varsa yaşamasın diye mi? Evet bunları lanetlenmiş bir kavim yaptı çünkü içten içe çökertmekti planları hala olduğu gibi. Bunlar olurken, Ahmet Yasinler, Rantisi’ler, ve nice şehid’ler bir kez daha şahit oldular.

Bizde varız dedik omuz omuzayız dedik ama sesimizi sadece ulaştıra bildik belki. Ve yine şahit oldular cennet nimetlerine, nihayetinde verdikleri sözle Rabb’lerine kavuştular.

Yine şahit oldu bir şehir olup biten her şeye, İslam için dökülen kanlara, ölümüne savunulan mescid’i aksaya, yapılan zulme, çocukların cansız bedenlerine, evlerinin başlarına yıkıldığı mazlum, mağdur, Müslüman bir halka şahit oldu gazze…

Kardeşlik bilinciyle, bir zamanlar ki hulful fudul gibi zulme uğrayanların hakkını bir nebze olsun vermek için gazze için belki yaralarına merhem olur diye yola cıktı vicdani ve imani gönüller. Rab’imiz yardımların yanın da şehid olacakları da yüklemişti gemiye. Onlar da şahit olacaklardı zulmün bitmediğine, ibret alınmayan tarihin durmadan tekerrür ettiğine, 9 şehid daha gönderdik arkanızdan 9 şahit daha.

Şehadet en büyük aşk, şehid en büyük âşık’tır. Tüm nesillere ve çağlara…(Şehit Metin Yüksel)

Gülistan Çelik / Diyarbakır - Yaş: 23

 

 

Sevgili Genç Kardeşlerimiz!
Bir ay boyunca gelen tüm yazılar içerisinde en güzel yazıyı gönderen kardeşimize bir kitap seti veya kaset vb. bir set hediye edeceğiz. Posta ile yazı gönderecek kardeşlerimiz yazılarının “Ayın Yazısı” seçilmesi durumunda, bizimle iletişime geçebilirler. Fakat özellikle dikkat etmenizi istediğimiz iki nokta var. Birincisi; gönderdiğiniz yazıların tamamen size ait olması gerektiği, yazınızda alıntı cümleler varsa bunları belirterek göndermeniz. İkincisi ise adınızı, soyadınızı, yazıyı gönderdiğiniz memleketi ve yaşınızı mutlaka belirtmeniz gerekmektedir. Bu hayırlı çalışmaya (yarışmaya) tüm genç kardeşlerimizin katkıda bulunmasını bekliyoruz.

Doğrugenç sayfasında sizden gelecek karikatür ve mini bulmacalara da yer veriyoruz. İlginizi bekliyoruz.
Yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı dogrugenc@dogruhaber.com.tr e-posta adresine mail olarak veya posta yolu ile gönderebilirsiniz.
Yazılarınızı eğer bilgisayarda yazıyorsanız bir sayfayı geçmesin. El yazınızla gönderecekseniz bir beyaz kâğıdı aşmasın. Gönderdiğiniz mektuplara “Doğru Genç” için diye not düşürmeyi unutmayın.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir