• DOLAR 32.538
  • EURO 34.93
  • ALTIN 2434.245
  • ...
İslama Hakarete Sert Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Türkiye`deki medya özgürlüğünü eleştiren Madlener, sözü karikatüristlere getirerek, karikatüristlerin dahi mahkeme ve hapse girme korkusuyla karikatör çizdiklerini söyledi. Madlener daha sonra, Bakan Bağış`a bir karikatür hediye edeceğini belirterek, Türkiye`de bir mizah dergisinde yayınlanan, İslamiyet ve müslümanlara hakeret eden tartışmalara yol açan, çerçeveli bir karikatürü alarak Bağış`a vermek için yerinden ayrıldı.
 
Bu arada ortamın gerilmesi üzerine KPK Eşbaşkanı Aziz Demirkan, ayağa kalkarak, Madlener`in Bağış`a ulaşmasını engelledi. Madlener bunun üzerine müslümanları aşağılamayı hedef alan karikatürü Demirkan`a uzattı. Bu sırada Bakan Bağış, Demirkan`a seslenerek, "Aziz Bey, almayın, almayın" talimatını verdi. Bunun üzerine Demirkan karikatürü yere koyarken, Bakan Bağış da, Madlener`e İngilizce olarak, "Onu müsasip bir yerine koy" diye seslendi.
 
Daha sonra olaya açıklık getirmek için söz alan Demirkan, Madlener`in daha önceki KPK toplantısı teknik olduğu için içeri giremediğini ancak dün, bugünkü toplantıya Bakan Bağış`la kavga etmek için geleceğini söylediğini aktardı. Bunun üzerine Bakan Bağış, mikrofondan yüksek sesle, "Cüssesi yetmez" diye konuştu. Geçtiğimiz yıl Ekim ayında gerçekleştirilen AB-Türkiye Karma Parlamento Komisyonu toplantısının ilk oturumunda da Bakan Bağış ile Hollandalı parlamenter Madlener arasında yine tartışma yaşanmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir