• DOLAR 32.6
  • EURO 34.85
  • ALTIN 2499.133
  • ...
VUR KAÇ YAK KAÇ KUR KAÇ
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

M.Zülfi Tan / Doğruhaber

PKK son zamanlarda daha önceden dillendirdiği bazı uygulamaları devreye soktu. Bunun başında özerklik uygulaması gelmekte.

Özellikle Suriye'de meydana gelen yönetim boşluğundan faydalanarak oluşturdukları Kanton yönetimler gibi, Türkiye'de de özyönetim olarak uygulamaya çalışıyor.
Amma unuttuğu bir gerçek var ki ne Türkiye Suriye'ye benziyor, ne de yönetim Suriye yönetimine benziyor!

Evet HDPKK son seçimde kendisinin de beklemediği bir başarı elde etti. Bunun birçok yan sebebi olsa da sonucu değiştirmez. Bu başarı ile eğer devletin karşısına oturup pazarlık yapsaydı eminim ki çok fazla kazanımlar kazanacak ve seçimlerde kazandığı oyları da kalıcı hale getirecekti. Ama PKK'nın kılcal damarlarına nüfuz eden silahlı mücadele ve Kandil hakimiyeti buna izin vermedi. Siyasete izin vermeyen Kandil, attığı adımları ve manevraları da yine siyasiler üzerinden meşrulaştırmak istiyor. Dünyanın gözünde meşru hale gelmek istiyor. Estirdiği terör yerine, özerklik yalanları ile batıyı arkasına almaya çalışıyor.Bunun için özerklik planına yapıştı.

Eskiden dağlarda vur kaç taktiği ile savaşan PKK şimdi de şehirlerde aynı taktiği siyasette uyguluyor. Yeni taktik; Kur kaç.

Beş on militanla vur kaç  ile beş on siyasetçi kur kaç taktiği ile bir yönetim ilan etmek ancak PKK'nın yapacağı bir başarıdır.İnsanlarını su gibi harcamak ancak PKK'nın yapacağı bir başarıdır. Şehirlerini yalancıklarla yakıp yıkmak ancak PKK'nın yapacağı bir başarıdır.Sizin özyönetim anlayışınız buysa vah vah vah.Desene harap oldu şehirlerimiz kasabalarımız!
Arkadaş bu Aandile kim söyleyecek burasının Suriye veya Irak olmadığını. Suriye'de, Türkiye'den, Amerika ve batıdan aldığın destek ile kantonlarını ayakta tutabildin de Türkiye'de özyönetimlerini kimden destek alarak ayakta tutacaksın?

İşte bir bir özyönetim ilan ettin! Sonra ne yaptın? Kurdun kaçtın! Vurdun kaçtın. Yaktın kaçtın. Halkı perişan ettin. Şehirleri, ilçeleri Kobani'ye çevirdin! Şimdi özyönetimlerinle mutlu musun? Özyönetimle insanlar vaad ettiğin bu muydu? Kırk yıldır verdiğin mücadelenin sonunda elde ettiğin ve halka vaad ettiğin yönetim şeklin bu mu?

Sen bu kürt halkını aptal yerine koyuyorsun da emin ol ki bu halk aptal değil. Sana bir gün öyle bir ders verecek ki, bir daha sen değil tarih bile unutmayacak.Halkın emeklerini ve umutlarını bu şekilde heba etmeye devam et!Yalanlarınla dolanlarınla, özyönetiminle,namlu ve molotoflarınla halkın gözünü korkut. Ama nereye kadar! Elbet birgün canına tak edecek! Elbet bıçak kemiğe dayanacak! Senin yakıp yıkmalarının sadece kendisine zarar verdiğini, düşman belletiklerinin getirdiği hizmetleri senin yakıp yıktığını görecek.Senin Kürtlere olan ihanetin bedelinin düşman belettiklerinden daha fazla olduğunu elbette birgün anlayacaklar.

unutma ki; Senin ruh ikizin CHP yıllarca bu ülkeye senin yaptığın gibi kan kusturdu. O kurtarıcı gibi gördükleri kahramanların aslında ne yapmak istediklerini anladılar. Anladıkları günden beri CHP iktidar yüzü görmedi. Bu halk seni de birgün anlayacak.

Vur kaç ile yak kaç ile kur kaç ile bir halkın kurtulamayacağını elbette birgün onlarda anlayacaklar.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir