• DOLAR 32.344
  • EURO 35.086
  • ALTIN 2309.79
  • ...
"Ceyhan'da sokak köpeklerine toplu itlaf" iddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana’nın Ceyhan ilçesinde, ilçe belediyesine ait hayvan barınağında 500’e yakın köpeğin itlaf edildiği iddiaları, Kimsesiz Hayvanları ve Doğayı Koruma Derneği (KİHAYKO) ve Adana Barosu Hayvan Hakları Komisyonunu harekete geçirdi.

Adana’dan Ceyhan’a giden KİHAYKO temsilcileri, Ceyhan Cumhuriyet Savcılığına dilekçe ile suç duyurusunda bulunarak; barınak yanındaki boş alana itlaf edilerek gömülen yüzlerce köpeğin tespiti için kazı çalışması ve inceleme yapılması talebinde bulundu.

Savcılık sonrası Ceyhan Kaymakamlığına da resmi suç duyurusu yapan KİHAYKO temsilcileri ve Adana Barosu;  daha sonra basın eşliğinde Ceyhan Hayvan Barınağına gitti. Barınakta hayvanların öldürülerek gömüldüğü iddia edilen alanda incelemeler yapan heyet, daha sonra basın açıklaması yaptı.

KİHAYKO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Yıldırım ve Adana Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkan Yardımcısı Avukat Ali Mert yaptıkları ortak açıklamada; uzun zamandır Ceyhan ilçesinde köpeklerin itlaf edilerek öldürüldükleri konusunda kendilerine ulaşan şikâyetler olduğunu belirtti. İlgili kurumlara resmi suç duyurusu yapıldığı belirtilen açıklamada, hiç kimsenin sokak hayvanlarını öldürme veya kötü muamele ile cezalandırma hakkına sahip olmadığı vurgulandı.

Daha sonra barınaktan ayrılan heyet, Adana’ya hareket ederek,  Adana Orman Su İşleri 7. Bölge Müdürlüğü yetkilileri ile görüştü. Kuruma resmi şikayet dilekçesi veren KİHAYKO ve Adana Barosu; itlaf iddialarının olduğu alanın bir an önce kazı yapılarak cesetlerin çıkarılıp incelenmesi talebinde bulundu.   (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir