• DOLAR 32.515
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2433.38
  • ...
Yaz Kur`an kursunu hediyelerle tamamladılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Okulların tatile girmesinin ardından ‘Haydi Çocuklar Kur`an`la Buluşalım` sloganıyla başlayan yaz Kur'an kurslarında dönem sonuna girerken Şanlıurfa`nın Eyyübiye ilçesinde yaz sonu etkinliği düzenlendi. Eyyübiye Belediyesi ve Eyyübiye Müftülüğünün ortaklaşa düzenlediği  “Kur`an Kursları Bilgi Yarışması” programında dereceye giren Kur`an kursları öğrencilerine yapılan törenle ödülleri verildi.

Bu yıl ikincisi düzenlenen etkinlikte 100 öğrenciye bisiklet, 6 öğrenciye dizüstü bilgisayar, 35 öğrenciye tablet ve 13 bin 100 öğrenciye de değişik hediyeler verildi.

Eyyübiye sınırları içinde düzenlenen Yaz Kur`an kurslarında 9 bin erkek, 4 bin 100 kız öğrenci katılarak kursu başarıyla tamamladı.

Şanlıurfa GAP Arena Kapalı Spor salonunda saat 10.30`da düzenlenen etkinlikte konuşan Diyanet Eğitim Merkezi Müdürü Dr. Ahmet Gündüz, “Çiftçiler tarlalara hububat eker ve bir yıl sonra karşılığını alırlar. Din görevlileri ise Ramazanın sıcağına rağmen gönüllere muhabbet tohumları ektirler. Bu tohumlar 20 yıl sonra ülkenin sokaklarında kurumlarını, camilerini ve daha başka yerlerini dolduracaklardır” ifadelerini kullandı.

Eyyübiye Müftü Vekili Mehmet Hafif Demir de yaptığı konuşmada, tüm emek ve hizmetlerin amacının Kuran`a hizmet etmek olduğunu söyledi. Demir, “Program Kuran için kapanış değil bir başlangıçtır. Din görevlisi olarak, din görevinin zaman ve mekanla sınırlı olmadığını biliyoruz. Din görevlisi olarak girilmedik ev, sokak, çalınmadık kapı bırakılmamalıdır.” dedi.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci de yaptığı konuşmada, bir toplumu inşa ederken çocukları, gençleri iyi bir şekilde yetiştirmek gerektiğini belirtti.

Bu yıl 9 bin erkek öğrenci, 4 bin 100 de kız çocuğunun Kur'an kurslarına katıldığını söyleyen Ekinci, katılan öğrencilere 100 adet bisiklet, 6 dizüstü bilgisayar, 35 tablet, ve diğer öğrencilere de değişik hediyeler verildiğini söyledi.

Okunan mevlitle devam eden programda, çocuklar ilahiler söyleyip tiyatrolar oynadılar. Ardından ise Şanlıurfalı sanatçı İbrahim Toprak ilahiler seslendirdi.

Program, dereceye girenlere hediyelerinin verilmesiyle sona erdi.  (Mustafa Bikeç - İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir