• DOLAR 32.546
  • EURO 34.91
  • ALTIN 2433.41
  • ...
Kur`an Kurslarında 8 bin öğrenci eğitim gördü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızıltepe (Qoser) ilçe müftülüğü tarafından yaz Kur`an kursu öğrencileri için Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda kapanış programı düzenlendi.

Programa ilçe müftü vekili Kemal Kahraman kurs hocaları öğrenciler ve aileleri katıldı. Program ilçe müftülüğü tarafından düzenlenirken, organizasyonu ise kurs öğrencileri tarafından yapıldı. Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, daha sonra kurs hocaları tarafından 2 aylık kurs boyunca yapılan etkinlikler sinevizyon gösterimi olarak sunuldu.

Sinevizyon gösteriminin ardından, kurs öğrencileri birbirinden güzel ilahi ile şiirler seslendirdi. Daha sonra çocuklar tarafından hazırlanan skeç oyunuyla program devam etti.

Günün anlam ve önemi hakkında bir konuşma yapan İlçe Müftü Vekili Kemal Kahraman, şunları söyledi:

“Bilindiği gibi Diyanet İşleri Başkanlığımız okulların tatile girdiği tarihten itibaren ülkemizde bütün Cami ve Kur`an kurslarımızda üçer haftalık 3 dönem halinde toplam 2 ay süreyle çocuklarımıza Kur`an-ı Kerim ve dini bilgiler dersleri verilmek üzere Yaz Kur`an Kursları açmaktadır. Başkanlığımız bünyesinde görev yapan tüm din görevlileri ve Kur`an Kursu öğreticileri, bu kurslarda eğitim vermek üzere görevlendirilmektedirler. Bu yıl 22 Haziran`da başlayan 21 Ağustos (yarın) sona erecek kurslarımıza ülkemiz genelinde 4 milyon, ilçemizde ise 8 bin 200 öğrenci katılmıştır. Kurs boyunca öğrencilerimize Kur`an-ı Kerim okuma, namaz sure ve duaları ile anlamlarını öğrenme, inanç ibadet ve ahlak bilgileri ile Hz. Peygamber`in hayatı konularında bilgiler verildi. Bu kurslara katılan öğrencilere Dinimi Öğreniyorum kitapları, Elif-ba ve Kur`an-ı Kerimler ücretsiz olarak dağıtıldı. Hazırladığımız videoda izlediğiniz gibi kurslarımızda çeşitli gezi, piknik, öğrencilerle birlikte iftar ve mukabele programları, halı saha futbol turnuvası ve diğer sportif ve eğlenceli etkinlikler gerçekleştirdik. ”  

Konuşmasının sonunda Kurs hocaları ve öğrencilere teşekkür eden Müftü vekili Kahraman, “Kurs süresi boyunca azami ilgi ve alaka gösteren fedakar hocalarımıza, sevgili öğrencilerimiz ve kıymetli ailelerine teşekkür ederim.” dedi.

Programın sonunda ise bilgi yarışmasında ilk 3`e giren öğrencilere ile Futbol Turnuvasında  ilk 3` e giren Hacı Hadi Camisi, Işıklar (Bırhemiye) Köyü Camii ile Pınarbaşı camisi öğrencilerine çeşitli hediyeler verildi.  (Mehmet Aslan-İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir