• DOLAR 32.328
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2282.344
  • ...
Memur-Sen`in yeni yönetimi basınla buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Memur-Sen Van İl Temsilciliği tarafından düzenlenen basınla tanışma toplantısına Diyanet-Sen Şube Başkanı Nurullah Arvas, Bem-Bir-Sen Şube Başkanı Harun Altın, Eğitim Bir- Sen Başkan Yardımcısı Harun Yeşilova, Büro Memur-Sen Şube Başkanı Mahmut Gülaçar, Enerji Bir-Sen Şube Başkanı M. Nuri Şahin katıldı.

Toplantıda gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Memur-Sen Van İl Temsilcisi Hikmet Bilgin, insanların hayatlarını kaybetmesini hiçbir şekilde arzu edilemeyeceğini belirterek, dökülen kan ve gözyaşının bu topraklardan daha değerli olduğunu söyledi.

Bin yıllık Türk-Kürt kardeşliğinin tesisi için kendilerini feda etmeye hazır olduklarını aktaran Bilgin, doğru temeller üzerinde yeni bir sürecin bir an önce başlatılması ve akan kanın önüne geçilmesi gerektiğini ifade etti.  

“Çözüm Etiler`de oturan akil adamlarla olmaz”

Bilgin, “Biz bu kardeşliğin temelini Malazgirt Savaşı`nda atmışız. Kardeşliğimiz buradan gelirken, cumhuriyetle beraber bir inkâr, bir asimilasyon, bir sürgün olayı ile karşılaştık. Bu bizim duygularımız, bizim kardeşliğimiz değil. Ölen 50 bin canın Kürt, Türk, Laz veya Çerkez olması çok mu önemli. Asla değil. Çünkü gözyaşının ve kanın rengi, ırkı, mezhebi olmaz olamaz. Çözüm Etiler`de oturan akil adamlarla olmaz. Çözüm; bu bölgede kanın kokusunu alan, gözyaşını yüreğinde hisseden insanlarla olur. Hayvanlar bile bu barış sürecini anladı ama maalesef bazı insanlarımız bunu anlayamadı. En kötü barış, savaşın en güzelinden iyidir. Biz bunu söylüyoruz ve bu şekilde olmasını temenni ediyoruz” şeklinde konuştu.

“Taleplerimiz karşılanmazsa sokağa inebiliriz”

Hükümetle Memur-Sen arasında memur maaşlarıyla ilgili yürütülen pazarlıklarda olumlu gelişmelerin de yaşandığına değinen Bilgin, taleplerinin karşılanmaması halinde Memur hakları için sokağa inebileceklerini de sözlerine ekledi.

Özel bir kahvaltı salonunda gerçekleştirilen basınla tanışma toplantısı verilen ikramlarla son buldu.  (Murat Dalgın-İLKHA)  

Bu haberler de ilginizi çekebilir