• DOLAR 32.506
  • EURO 34.606
  • ALTIN 2476.803
  • ...
Gaziantep`te 3 yıl önceki patlamada hayatını kaybedenler anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

20 Ağustos 2012`de Ramazan bayramının ikinci gününde meydana gelen bombalı saldırı olayının 3. yıl dönümünde hayatını kaybeden vatandaşlar saldırının gerçekleştiği karakolun önünde düzenlenen törenle anıldı.

Gaziantep`in Şehitkâmil ilçesi Karşıyaka Polis Karakolu'na PKK tarafından 15 metre mesafeye bırakılan, beton çivisi, metal parçaları ve  C4 patlayıcı ile güçlendirilerek hazırlanmış bombanın yüklü bulunduğu çalıntı otomobilin infilak ettirilmesi sonucu, 4'ü çocuk 10 kişi hayatını kaybetmiş ve 64 kişi yaralanmıştı.

Kuran'ı Kerim okunmasıyla başlayan törende bir açıklama yapan  Gaziantep Milletvekili Ertuğrul Tolga Orhan,  “20 Ağustos 2012 tarihinde, tam 3 sene önce burada terör örgütü PKK tarafından yapılan bu hain saldırıda, 10 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 9'u ağır olmak üzere toplam 66 vatandaşımız da yaralanmıştır. Menfur saldırı, mübarek Ramazan Bayramının 2. günü gerçekleşmiştir. Bu terör saldırısı, Türkiye milletinin hafızasından hiç çıkmayacaktır.” dedi.

Çözüm sürecinde yapılan yanlışlara da değinen Orhan, çözüm sürecinin PKK`ya alan açma sürecine dönüştüğünü söyledi.

Tören, karakol önünde bulunan ve saldırıda hayatını kaybedenlerin isminin yazılı olduğu anıtın önüne karanfillerin bırakılmasının ardından sona erdi.   (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir