• DOLAR 32.365
  • EURO 35.043
  • ALTIN 2325.366
  • ...
Ağrı'da 'Gülen Yüzlerimiz, Sağlığınız İçin Hep Sizinle' projesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İbrahim Çeçen Üniversitesi Konukevi’nde yapılan toplantıya, Vali Yardımcısı Sedat İnce, İl Milli Eğitim Müdürü Hatem Dursun, Kültür ve Turizm Müdürü Muhsin Bulut, Şube Müdürü Kutbeddin Kaya, kurum müdürleri, okul müdürleri, STK temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Mesleki ve teknik eğitimin hayati önem taşıdığını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Hatem Dursun, Yüksek teknolojinin kullanıldığı bilgi temelli ekonomilerde, iş gücünden beklenen nitelikler geçmişle kıyaslanmayacak kadar yüksek bilgi ve beceri gerektirdiğini söyledi.

Hatem Dursun, “ Türkiye'de çok uzun yıllar boyunca, okumasından ümit kesilen çocuklar ‘Hiç olmazsa bir meslek edinsin’ diye anne-babalar tarafından mesleki eğitime yönlendirilmiştir. Hayat ne kadar değişirse değişsin, toplumsal zihniyet ve algılar, ne yazık ki bugünden yarına değişmiyor. Bu algının gençlerimizin gelecek vizyonlarını da etkileyecek kadar güçlü ve yerleşik bir geçmişi bulunmaktadır. Mesleki ve teknik eğitim doğası gereği çok büyük ve pahalı yatırımlar gerektirirken, bir taraftan da makine ve cihazların sürekli olarak yenilenmesi ihtiyacı, hali hazırdaki sistemle sorunlarımızın çözülemeyeceğini sarih bir biçimde ortaya koymaktadır. Bilgi temelli ekonomide çocuklarımızın bir meslek edinmekten ziyade; öğrenmeyi öğrenme becerisine sahip olmaları, analitik düşünmeleri, hayat boyu öğrenme sürecinin aktif bir öznesi haline gelmeleri, en az bir yabancı dili çok iyi öğrenmeleri, ileri teknolojiyi kullanma ve bu teknolojiyi üretebilme becerileri kazanmalarına ve ekonomiye katma değer oluşturmalarına öncelik vermeliyiz. ” dedi.

Konuşmaların ardından ödül ve plaket verilmesiyle program sona erdi. Proje ekibini kutlayan Vali Yardımcısı Sedat İnce ise, emeği geçenlere teşekkür etti. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir