• DOLAR 32.595
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2512.008
  • ...
"Şiddet ve intikamı besleyen siyaset anlayışı son bulmalıdır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Son olaylar ve ardı ardına gelen ölüm haberleri üzerine bir araya gelen Adana, Gaziantep, Hatay, Mersin ve Osmaniye Baroları, “Türkiye`deki Şiddet-Savaş Ortamı ve Ülkedeki Son Gelişmeler” başlıklı ortak basın açıklaması yaptılar.

Türkiye`de 7 Haziran 2015 tarihinde yapılan 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinin sonuçlanmasının hemen ardından olayların tırmandığına dikkat çekilen açıklamada, “Kurulamayan hükümetin sancısı içinde Suriye ile savaş koşulları dâhil olmak üzere Doğu ve Güneydoğu illerimiz başta olmak üzere ülkemiz kendini bir şiddet sarmalında buldu. Seçimlerden sonra ortaya konulan siyasi performans, ülkenin tamamının çıkarlarına hizmet etmiyor.” denildi.

Barolar tarafından yapılan ortak açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “1984-2013 yılları arasında 40 bin kadar insanın ölümüne ve acılara yol açan şiddet ortamı, yerini 2013 yılının Haziran ayından sonra çatışmasız ortama bırakmasına rağmen, ne yazık ki Temmuz 2015`den sonra ülkemiz kan gölüne döndü. Ülkemizde başta yargı olmak üzere, hiçbir şey yolunda değil. Yargı kurumları ve yargı kurumlarının örgütlendiği yapılar ile bu kurumların işleyişine yönelik yapılan düzenlemeler, demokratik işleyiş ve hukuk devleti algısına dayanmıyor. Doğudan batıya, kuzeyden güneye, içinde bulunduğumuz siyasi ortam hepimizi maddi-manevi olarak derinden etkiliyor.”

“Ülkede gittikçe artan şiddet sarmalı hepimizi yakmaya devam ediyor. Bu şiddet sarmalı son bulmalıdır.” denilen açıklamada, “Kan üzerinden siyaseti esas alan, şiddet ve intikamı besleyen ve ortak aklı reddeden siyaset anlayışı son bulmalıdır. Her gün ölüm haberleri alıyoruz. Önceki gün, dün ve nerdeyse her gün ölüm haberleri alır olduk. Siirt'in Şirvan ile Pervari ilçeleri arasındaki karayolunda devriye görevini yürüten askeri aracın geçişi sırasında yola tuzaklanan bombanın uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu 8 asker hayatını kaybetti. Türkiye`nin ihtiyacı olan şey demokrasi ve hukuk devletidir. Hukukla sorunu olan değil, hukuku ve hukukun üstünlüğünü içselleştiren, demokrasiyi olmazsa olmaz gören bir yönetim ve devlet anlayışına ihtiyacımız var.” ifadeleri kullanıldı.” (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir