• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Batman Üniversitesi'nden  bir proje daha
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Üniversite – Sanayi İşbirliği çerçevesinde oluşturulan ve Batman Üniversitesi, Teknoloji Fakültesi İmalat Mühendisliği bölümü ile Batman Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren bir şirketin ortak bir çalışma ile geliştirdiği “Susam Zarını Soyma Makinası” projesi, Bilim Sanayi ve Teknoloji  Bakanlığı tarafından desteklenmeye değer bulundu.

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen Sanayi Tezleri Programı kapsamında desteklenmeye değer bulunan “Susam Zarını Soyma Makinesi” hakkında bilgilendirmede bulundu.

Üniversitelerde yapılan bilimsel çalışmaların ticarileştirilerek bölgeye ve ülkeye katma değer oluşturacağını belirten Uluçam, “Uluslararası pazarlardaki rekabet gücünün artırılmasına katkı sağlayacak çalışmaların destek görmesi bizleri hem sevindirdi hem de yeni projeler geliştirmemiz açısından umutlandırdı.” dedi.

Uluçam, önümüzdeki dönemlerde de Üniversite – Sanayi işbirliği çerçevesinde oluşturulacak yeni projelerle Batman ili sanayi yapısının katma değeri  daha yüksek ürünler üreteceğini söyledi. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir