• DOLAR 32.362
  • EURO 35.346
  • ALTIN 2323.061
  • ...
Bölgemizin İhtiyacı; Çözüm Süreci
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Memur-Sen Diyarbakır Temsilcisi Yunus Memiş yaptığı açıklamada, PKK`nin koşulsuz ve şartsız olarak bölgenin huzuru ve Kürtlerin geleceği için silahları gömerek yurt dışına çıkması gerektiğini söyledi.

Memur-Sen Diyarbakır Temsilcisi Memiş, PKK`nın çözüm sürecini bitiren eylemlerini şöyle sıraladı: PKK`nın çözüm sürecini bitiren açıklamaları, savaş başlatma beyanları, Suruç bombalaması ve sonrasında gelen asker polis ölümleri, Suruç öncesinden başlayan yol kesmeler, araç yakmalar. Son günlerde bazı il ve ilçelerimizde cadde ve sokaklarında kurulmuş barikatların, hendeklerin ve yıkıcı tavır ve davranışların olması neticesinde devletin de tepki göstererek operasyonları başlatması ve çatışmaların yeniden bölgeyi ateş çemberine alması. 

Her gün ölen insanların haberlere herkesin sıkıldığını ifade eden Memiş açıklamasının devamında,  “Ateş düşen evler, analar, dul kalan eşler ve yetim kalan çocuklar, yeter artık. Türkiye`nin eski şiddet günlerine dönmesini kimsenin istemediği bir olaydır. Özellikle bölgede faaliyet yapan bizim gibi sivil toplum kuruluşları böyle bir manzaraya karşısında tek yolu barıştır. Akan her damla kan, barış umutlarımızda gidiyor. Gelinen  aşamada insanları yaşatmamız gerekir, bunun için de bir çözüm yolu bulunması elzem olmuştur. PKK`nin yapması gereken koşulsuz ve şartsız olarak bölgenin huzuru ve Kürtlerin geleceği için silahları gömerek yurt dışına çıkmasıdır. Haklar ve çözümler meclis çatısı altında aranmalı bunu dışındaki hareketler lanetlenmelidir.” Dedi.

Memur-Sen Diyarbakır Temsilciliğinin alacağı sorumluluk ve görevi barışa giden zemini oluşturtulduğunu da  ifade eden Memiş son olarak, “STK`lar barış olması için bunu yapabilir.  Akan kana karşı, saldırı altına alınan barışın gerçekleşmesi ve kardeşçe hak-hukuk-adaletin gerçekleştirmek için; bütün kanaat önderlerini, STK ve siyasi partileri sorumluluk almaya davet ediyoruz.” İfadelerini kaydetti. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir