• DOLAR 32.504
  • EURO 34.819
  • ALTIN 2486.718
  • ...

Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknokent Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Kaya, tarım merkezi olan Şanlıurfa`da yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Teknokent`in tohum çalışmaları hakkında bilgiler veren Kaya, Şanlıurfa`nın artık kendi tohumunu üretebileceğini söyledi.

Kaya, “Şanlıurfa`nın tohum üretimi yapması gerekiyor. Şanlıurfa`da yetişen ürün çeşitlerinin tohumunu üretip pazara sürmesi gerekiyor. Üretilen tohumlar ve AR-GE çalışmaları çiftçilere sahada gösterilmelidir. Tohum üretimine öncelik verdiği için de Harran Üniversitesi Rektörü Ramazan Taşaltın`a teşekkür ediyorum. Teknokent olarak tohum üretimi ve ıslahı yönünden kapılarımız herkese açıktır.” diye konuştu.

Pamuk ve Hububat Lisanslı depo projeleri devam ediyor

Şanlıurfa Ticaret Borsası`nın Pamuk ve Hububat Lisanslı depo projeleri hakkında bilgi veren Kaya, Ticaret Borsası tarafından Avrupa Birliği`ne sunulan ve hibe desteği alan Pamuk Lisanslı Depo projesinin inşaat çalışmalarının yüzde 40`nın bittiğini, ayrıca Hububat Lisanslı Depo Projesinin de inşaat çalışmalarının başladığını söyledi.

Lisanslı Depoculuğun faydaları hakkında konuşan Kaya, üreticilerin lisanslı depolarda ürünlerini depolayıp istedikleri zaman satabileceklerini ve depoladıkları ürün karşılığında banka kredisi kullanabilecekleri bilgisini de verdi.

Şanlıurfa Valiliği, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü öncülüğünde kurulan Pamuk Kirliliği`ni Önleme Komisyonunun çalışmalarının sonuç verdiğini de açıklayan Kaya, komisyonun kurulduğu günden bu yana pamuğun temiz toplanması konusunda çok ciddi mesafe kat ettiğini belirtti.

Sanayici pamuğunun kalitesini bilecek

Viranşehir`e kurulacak olan Pamuk Test Laboratuarı hakkında da bilgi veren Başkan Kaya, Pamuk Analiz Laboratuvarıyla birlikte sanayicinin pamuğunun kalitesini bileceğini ve fiyat konusunda da dikkat edeceğini belirtti.

Amaçlarının rekabeti geliştirmek ve bu şekilde kaliteyi ortaya çıkarmak olduğunu ifade eden Kaya, Şanlıurfa pamuğunun Ege pamuğuyla arasında kalite farkını kapattığını söyledi. (İLKHA)