• DOLAR 32.567
  • EURO 34.711
  • ALTIN 2408.046
  • ...
Sona eren yaz Kur`an Kursunda mevlit okutuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Türkiye genelinde başlatılan Yaz Kur`an Kursları yarın sona eriyor. Bu kapsamda dönem sonu nedeniyle kentteki bazı camilerde mevlit okutularak, etkinlikler düzenlendi.

Batman genelinde yaklaşık 10 bin 500 öğrencinin Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler eğitimi aldığı kurslar, 21 Ağustos tarihinde sona erecek. Bu nedenle Hamidiler Camii`nde öğrenciler mevlit vererek, bir dizi etkinlik düzenledi.

Konu hakkında Kur`an Kursunda ders veren Cami Müezzin Kayyımı Mehmet Aslankılıç, 22 Haziran itibariyle başlayan yaz Kur`an Kursunun yarın sona ereceğini belirterek, "Bize bu fırsatı tanıyan Allah'a ne kadar hamd etsek azdır. Bu iki ayın çocuklarımızın eğitim ve öğretimi açısından çok az geldiğini itiraf etmek zorundayız. Yetkililerden isteğimiz, bu sürenin daha da uzatılması ve okulların açık olduğu dönemde de Kur`an eğitimlerinin devam etmesidir." dedi.

"Kur`an kursları devam etmelidir"

Kur`an Kurslarında haftanın 5 günü, günde 3 ders olmak üzere öğrencilere ders verdiklerini ifade eden Aslankılıç, "Bizler öğrencilere sadece Kur`an dersi vermedik. Onlara temel dini bilgilerini de öğrettik. Onlara itikat, siyer, ahlâk ve ibadet dersleri verdik. Bu kursların öğrencilere çok faydası oldu. Fakat bu kurslar yetersizdir. Kur`an Kursunun sona ermesi münasebetiyle mevlit verildi ve ilahiler okundu. Eğitim gören kızlarımız aynı şekilde veda günü hazırlayıp yemek verdiler. Öğrencilerimizin bu kurslara devam etmesini istiyoruz." şeklinde konuştu.

Tatil ile birlikte Kur`an dersi almak için camilere akın eden öğrenciler de başta Kur`an olmak üzere çok şey öğrendiklerini belirterek, Kur`an Kurslarının aralıksız devam etmesini istediler. (M. Fatih Akgül-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir