• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Hizan Kaymakamlığı iş makinelerine el koydu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

PKK son zamanlarda yeni bir yöntem geliştirdi. HDP'li belediyelerin kendilerine tanıdıkları imkanlarla hendek kazıp şehrin ortasına barikat kurarak tuzak kuruyor.

BELEDİYE YARDIMIYLA HENDEK KAZIYORLAR

Belediyelerin ve belediyelere bağlı taşeron şirketlerin iş makinelerini kullanan PKK'liler, insan gücüyle hayli zor olan hendek kazma işini iş makineleri sayesinde kolayca yapabiliyor.

Asker ve polislerin geçiş güzergahı olan yollardaki asfalt bu iş makineleri ile kolayca yerinden sökülüyor, kazılan çukura patlayıcı yerleştiriliyor ve yine belediye araçlarıyla asfalt yeniden dökülerek çok kısa bir zamanda pusu kurulmuş oluyor.

HDP'Lİ BELEDİYE YARDIM ETTİ 8 ASKER HAYATINI KAYBETTİ

Son olarak Siirt'te belediyenin yardımıyla yola döşenen patlayıcı, askeri aracın geçtiği sırada patlatıldı ve 8 asker hayatını kaybetti.

KAYMAKAMLIK HAREKETE GEÇTİ

Örgütün ve HDP'li belediyelerin yeni taktiği üzerine Bitlis'in Hizan Kaymakamlığı harekete geçti. Hizan`da bu sabah bazı evlere baskınlar düzenledi. Kaymakamlık kararıyla ilçede tüm iş makinelerine el konuldu.

Bitlis`in Hizan ilçesinde sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında Demokratik Halk Meclisi Eşbaşkanı Kader Sönmez gözaltına alındı. Hizan Kaymakamlığı kararıyla ise ilçede bulunan tüm iş makinelerine polis tarafından el konuldu.

Ajanslar

Bu haberler de ilginizi çekebilir