• DOLAR 32.563
  • EURO 34.926
  • ALTIN 2434.924
  • ...
Valilik`ten Silvan olayları açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Valiliği yaptığı açıklamada, Silvan ilçesinde polis ve jandarmanın katılımı ile yapılan baskınlarda,  DBP`lilerin de aralarında bulunduğu 6 şüphelinin gözaltına alındığı, çok sayıda el yapımı bomba, uzun namlulu silah ve patlayıcının ele geçirildiği belirtildi.

Açıklamada “Diyarbakır Polisi, ilimiz Silvan ilçe merkezinde bölücü terör örgütüne yönelik düzenlediği operasyonda aralarında Eş Başkanlarında bulunduğu 6 şüpheli şahsı yakalayarak, çok sayıda EYP, uzun namlulu silah ve patlayıcı madde ele geçirdi.” denildi.

700 polis ve askerin yer aldığ baskınlarda ayrıca; 3 Adet otomatik av tüfeği, 298 adet av tüfeği fişeği,439 adet bixi/kanas fişeği,1 Adet Tabanca,53 Adet boş EYP,9 Adet Patlamamış EYP,8 Adet demir boru kesilmiş EYP,14 Adet bombalı düzenek,17 litre bomba yapımında kullanılan kimyasal madde, 17 litre benzin,9 Adet roket başlığı, EYP yapımında kullanılan toz malzeme,6 Adet roket atar sevk fişeği, 400 Adet torpil, Mutfak tüpü içine hazırlanmış kablo düzenekli bomba ve çok sayıda elbise, ayakkabı, kablo ele geçirildi.

Açıklamanın sonunda, baskınlar sırasında ilçe merkezinde PKK`lilerin mahalle, sokak giriş ve çıkışlarını engellemek amacıyla yapılan 4 tanesi bombalı araçla tuzaklanmış olman üzere 20 barikat ile bomba tuzaklı toplam 14 hendeğin imha edildiği, kullanılmaz hale getirilen sağlık ocağının tekrar hizmet verecek hale getirildiği kaydedildi. (İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir