• DOLAR 32.556
  • EURO 34.922
  • ALTIN 2434.95
  • ...
Türkiye genelinde hava durumu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; ülkenin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Çorum'un kuzeyi, Çankırı'nın doğusu, Kastamonu'nun güneyi ve Sinop'un iç kesimleri ile akşam saatlerinden sonra Kırklareli çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının ülke genelinde mevsim normallerinin 2 ila 5 derece üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

Rüzgârın genellikle kuzey, Akdeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Ege kıyılarında kuvvetlice (30-50 km/s)esmesi bekleniyor.

Bölgelerde hava

Marmara: Az bulutlu, kuzey kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu, akşam saatlerinden sonra Kırklareli çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

Ege: Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kıyı kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzeyi parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Çankırı'nın doğu çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimlerinin parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kastamonu'nun güneyi ile Sinop'un iç kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı yer yer çok bulutlu, kıyıları ile öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere Çorum'un kuzey çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, kuzey kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Güney Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde hava

İstanbul: Az bulutlu ve açık 24/33

Ankara: Az bulutlu ve açık - sıcak 20/35

İzmir: Az bulutlu ve açık 24/34

Adana: Az bulutlu ve açık - sıcak 25/35

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık – sıcak 22/42

Batman: Az bulutlu ve açık – sıcak 23/43

Van: Az bulutlu ve açık 14/31 (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir