• DOLAR 32.542
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2434.24
  • ...
Midyat`ta kan toplama aracına halktan yoğun ilgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızılay`a bağlı Güney Anadolu Kızılay Bölge Kan Merkezi`nin organize ettiği, ”Bağışlanan her kan, kurtarılan üç can” sloganıyla Midyat Belediyesi avlusuna kurulan gezici kan toplama aracı, kan vermek isteyen vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Sabah saatlerinden itibaren kurulan kan toplama aracında, bir günlük süre içerisinde yaklaşık 100 kişi kan bağışında bulundu. Bağışta bulunanlara Kızılay`ın özel şapkası hediye edilirken, meyve suyu ve bisküvi  de ikram edildi.
 
Kan bağışı kampanyası  hakkında açıklamalar da bulunan sorumlu Dr. Kasım Kanan,” Bölgemiz de  6 İl ve bazı ilçelerinde başlattığımız kan bağışı kampanyamıza  Midyat`ta devam ediyoruz. Özellikle kamu hastanelerinde ihtiyaç duyulan kanı tedarik etmek için yola çıktık. Sağ olsunlar halkımız bu konu da gereken duyarlılığı gösterip kan vermek için yarışıyorlar. En çok ihtiyaç duyulan , ancak insanlardan karşılanabilen ve hayati bir önem taşıyan kanın,  kime lazım olacağını bilemeyiz. Belki verdiğimiz kan yine bize döner. Bu nedenle aynı zamanda sloganımız olan` bağışlanan her kan, kurtarılan üç can` diyerek kan bağışı için halkımızı teşvik ediyoruz. Altı  ilimizin kan ihtiyacını bu kampanyalar sayesinde   karşılıyoruz.”  dedi.

Kan toplama ve saklama koşulları hakkında da bilgi veren Kanan, sözlerine devamla,” TC. vatandaşı olup 18 yaşını bitirmiş, 50 kilo üzerinde ağırlığı bulunan her vatandaşımız düzenlediğimiz formu doldurduktan sonra kan bağışında bulunabiliyorlar. Formu doldurduktan sonra bağışçılarımızı küçük bir muayeneden geçiriyoruz. Tansiyon ve kan değerlerini ölçüyoruz. Eğer herhangi bir patolojik  bulguya rastlanmazsa,  kan alma işlemini gerçekleştiriyoruz. Topladığımız kanları bir merkezde iki gün süreyle karantina ortamında bekletiyoruz. Daha sonra yapılan tahlillerde patolojik bir bulgu bulunmaz ise, kanları dağıtıma veriyoruz. Kanların da herhangi bir hastalık tespit ettiğimiz bağışçılarımıza aldığımız adres bilgilerine göre posta yoluyla, ya da onları merkeze çağırarak hastalıkları hakkında kendilerini bilgilendiriyoruz.” şeklinde konuştu.

Kam bağışında bulunan bir vatandaş ise, ”Acil kan ihtiyacını karşılamak için kan veriyoruz, sağlık açısından faydaları var. Arkadaşlarımıza da tavsiye ediyoruz. Kampanyanın herkese duyurulmasını istiyoruz.” dedi.

Öte yandan kan bağışı kampanyasının  Mardin`den sonra, Şırnak, Bingöl ve  Diyarbakır bölgelerinde devam edeceği,    kan toplama aracının Perşembe günü Kızıltepe ilçesinde olacağı belirtildi.(Süleyman Tunç – İLKHA)
 












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir