• DOLAR 32.333
  • EURO 35.089
  • ALTIN 2299.121
  • ...
Zehir saçan derelerde ıslah çalışmaları başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çevrede yaşayan vatandaşların atıklarını gelişigüzel dere içerisine atmasıyla önü kesilen su akarının birikmesi sonucu çevreye rahatsız edici kokular saçan ve uzun yıllardır temizlenmediği için çevrede yaşayan insanların sağlığını tehdit eder   boyuta gelen Kanigenik Deresi, iş makineleriyle temizlenerek kanal yapımına başlandı.

Yürütülen Islah çalışmaları ile ilgili  açıklamada bulunan Kâhta Belediye Başkanı Sayın Abdurrahman Toprak, “İlçemizin 4–5 mahallesinin içerisinden geçen ve bir anlamda ilçeyi ikiye bölen Kanigenik Deresi başta olmak üzere Kaniya Bira ve Ariket derelerinin durumu ilçemizin önemli sorunlarından bir tanesiydi. Göreve geldiğimizde belediye olarak bu derelerimizle ilgili Islah çalışması başlattık. Sayın Grup Başkan Vekilimiz Ahmet Aydın ve diğer milletvekillimizin destekleri ile İlçemiz içerisinde geçmekte olan 3 deremizin ıslahı sağlandı ve her üç deremiz için yaklaşık 4,5 milyon TL ödenek sağlandı.” İfadelerini kullandı.

Şehir içinde bulunan diğer derelerin de üzerinin kapatılacağını belirten Başkan Toprak, “Kanigenik deremizde yapılacak temizleme çalışmalarının ardından kanal yapıp üzerini kapatacağız. Daha sonra aynı şekilde Turgut Özal Mahallesi, Otogar üst tarafında bulunan deremizin de üzerini kapatacağız. Bu sorun ilçemizin uzun yıllara dayanan bir sorunuydu ve bugün bu sorun çözülüyor. Halkımız hizmetlerin en iyisine en güzeline layıktır. Bizler halkımıza hizmetler noktasında ne söz vermiş isek bu sözleri tek tek yerine getireceğiz.” dedi.  (Aydın Evren - İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir