• DOLAR 32.374
  • EURO 35.033
  • ALTIN 2326.03
  • ...
Gaziantep'te müteahhitler bir araya geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şahinbey Belediyesi Konferans salonunda düzenlenen toplantıya Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği (GAİMDER) Başkanı İbrahim Apa, GAİMDER Yönetim Kurlu Üyeleri ve yaklaşık 200 müteahhit katıldı. 

Yaklaşık 2 saat süren toplantıda bir konuşma Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, konut üretmenin müteahhitlerin işi olduğunu belirterek, kentsel dönüşüm projelerinde müteahhitlerin aktif rol üstlenmesi için her türlü desteğe hazır olduğunu söyledi.

Toplantıda ilçeye yaptıkları hizmetleri sinevizyon gösterisi ile anlatan Tahmazoğlu, yeni imar alanlarını ve gelişime açık olan alanları uydu fotoğrafları ile müteahhitlere göstererek, belediyenin yaptığı konutların daha çok dar gelirli vatandaşlara hitap ettiğini, yeni kentsel dönüşüm alanlarında müteahhitlerin devreye girmesi gerektiğini ifade etti.

Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı İbrahim Apa ise, Şahinbey Belediyesi ile yaptıkları toplantı ve şehir turuna üyelerinden yaklaşık 200 kişilik bir katılım gerçekleştiğini belirterek, organizasyonun sektör açısından son derece yararlı geçtiğini söyledi.

Belediyeler ile yaptıkları istişare toplantılarının en geniş katılımlısını bu kez Şahinbey Belediyesi ile gerçekleştirdiklerini belirten Apa, “Müteahhitler olarak sektörümüzle ilgili taleplerimizi iletirken, belediyemizin yaptığı hizmetlerle ilgili olarak da karşılıklı görüş alışverişinde bulunarak, katkı sağlamaya çalıştık. Tabi buradaki en önemli gündemimiz kentsel dönüşüm ve yeni imarlı alanların uygulamaya geçmesiyle ilgili süreçti, bunları ele aldık. Bizim bu konudaki görüşümüz, Gaziantep’in mutlaka yeni imarlı alanlara ihtiyacı var. Bununla birlikte hali hazırda bulunan imarlı alanların hızlı bir şekilde altyapılarının yapılmasıyla ilgili taleplerimizi ilettik. Elbette ki bu talepler sadece belediyelerimiz tarafından olacak işler değil. Diğer altyapı kuruluşlarının da hızlı bir şekilde sürece dahil olması önem arz ediyor.”şeklinde konuştu.

Şahinbey Belediyesi’nin yaptığı 12 şeritli yolun asfaltında son aşamaya geldiğini gördüklerini belirten Apa “Bunun devamında Özdemirbey caddesinin genişletilmesinin devam ettiğini ve bu yolun devamında Akkent’e bağlanmayla ilgili bir sanat yapısı çalışmalarının olduğunu da öğrendik. Yeşilvadi, Mavikent, Nardüzü, Gevenli, Kahvelipınar bölgelerindeki imarlı alanlarla ilgili planlamalarının son derece hızlı şekilde ilerlediğini gözlemledik. Düztepe’den gelen yolun Dutluk’tan Akkent’e bağlanacak olması da çok önemli. Bunlar gerçekten de şehrimize değer katacak projeler.”diye konuştu.

Toplantı sonrası müteahhitlerle Şahinbey Belediyesi tarafından yapılan projeler ve uygulamaya geçilecek olan yeni imar alanları gezildi.  (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir