• DOLAR 32.569
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2421.893
  • ...
PKK`nın sağlıkçılara yaptığı saldırılara tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Tabip Odası Başkanı Hamza Ağca yaptığı açıklamada, PKK'nin sağlıkçılara, hasta taşıyan ambulanslara ve hastanelere yaptığı saldırıları kınadı.

Son günlerde artan terör saldırılarına tepki gösteren Ağca, sağlık çalışanlarına ve ambulanslara yönelik yapılan saldırıların kabul edilemez olduğunu belirterek, “Ülkemizin sürüklendiği çatışma ortamında, ne yazık ki sağlık çalışanlarına ve ambulanslara yönelik de saldırı haberleri gelmeye başlamıştır.”ifadelerini kullandı.

Her türlü çatışma ortamında sağlık çalışanlarının, sağlık araçlarının ve tesislerinin korunmasının esas olduğunu belirten Ağca, “Daha önce Erzurum`da olan kaçırma ve İstanbul`da olan saldırıların Güneydoğuda bazı yerleşim yerlerinde de tekrarlandığını basından öğreniyoruz.”dedi.

‘Her türlü savaşa, çatışmaya, kan dökmeye insan sağlığı adına ve yaşam adına karşı durmaya çalışıyoruz` diyen Ağca, “Ancak şu da bilinsin ki,, her türlü çatışma ortamında sağlık çalışanlarının, sağlık araçlarının ve tesislerinin korunması esastır. Sağlık çalışanlarına ve tesislerine saldırılamaz. Toplum sağlığına hizmet etmek üzere, ülkemizin dört bir yanında, hiç bir ayrım yapmaksızın gece gündüz görev yapan sağlık çalışanlarının güvenliği,  sağlık hizmetlerinin sürekliliği için en önemli faktördür.”şeklinde konuştu.

Şiddet, kaçırılma, tehdit ve  can güvenliği eksikliği altında nitelikli bir sağlık hizmeti verilmesinin mümkün olmadığını aktaran Ağca, saldırıya uğrayan sağlık çalışanlarına geçmiş olsun dileklerinde bulunurken, bu gibi olayların tekrar yaşanmaması için tüm yetkilileri sorumlu davranmaya çağırdı. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir