• DOLAR 32.525
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2437.831
  • ...
Çatışmaların bedelini Silvan halkı ödedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Valiliği tarafından dün Silvan ilçesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağının bugün saat 07.00`den itibaren kalkmasının ardından polis ile PKK`liler arasında çıkan çatışmanın ağır faturasını iki ateş arasında kalan Silvan halkı ödedi.  Çok şiddetli çatışmalarda bir PKK`linin öldüğü 2 PKK`linin yaralandığı ve çok sayıda kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

PKK tarafından ilçedeki bazı mahalle ve sokaklarda hendek kazılması, uzun namlulu silahlarla ilçenin kontrol altına alınmaya çalışılmasının ardından özerklik ilan edilmesiyle sokağa çıkma yasağı ilan edildi. İlçeye giriş ve çıkışlar yasaklanırken, GSM operatörleri de zaman zaman çalışmadı.

Daha sonra polis ile PKK`liler arasında mahalle aralarında uzun namlulu silahlarla çatışmalar yaşandı. Görgü tanıkları evlere isabet eden mermileri delil göstererek çatışmalarda ağır makinalı silahların da kullanıldığını iddia ettiler.

PKK yandaşları ile polis arasında yaşanan çatışmaların ardında sokağa çıkma yasağının kalkmasıyla dışarı çıkan halk, çatışmalardaki görüntülerin adeta Suriye iç savaşını anımsattığını dile getirerek en büyük mağduriyeti kendilerinin yaşadıklarına dikkat çektiler. Esnaf iş yerlerini ise onaracaklarını belirtiler.

Sokağa çıkma yasağının kalkmasıyla iki ateş arasında kalan halkta tedirgin bekleyiş devam ederken esnaf iş yerini açıp açmamakta tereddüt yaşıyor. Fırınların önünde ise ekmek alma kuyrukları meydana geldi. İlçenin her noktasında ise çöp yığınları oluştu.

Silvan`a haber için giden bazı basın mensuplarının ise kimi gruplar tarafından, görüntü almaları engellendi.

Sabah çarşı ve sokaklara inen Silvanlılar, çok sayıda iş yeri ve otomobilin yandığını gördüklerini söyleyerek çok sayıda ev ve iş yerine ise roket ve mermi isabet ettiği dile getirdiler. Mağdur halk ayrıca bazı iş yerlerine ise PKK`liler tarafından bomba bırakıldığını ifade ettiler.  (İLKHA)


























































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir