• DOLAR 32.376
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2325.797
  • ...
"Beştepe'yi bilmeyenlerle vakit geçirecek zamanımız yok"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesindeki 9. Muhtarlar Toplantısı'nda ağırlıklı olarak Doğu ve Güneydoğu'dan giden muhtarlarla bir araya geldi. Muhtarlara seslenen Erdoğan, hükümet kurma görevini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na verip vermeyeceğiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

“Beştepe’nin adresini bilmeyenlerle vakit geçirecek zamanımız yok” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na görev vermeyeceğinin ipuçlarını verdi.

Türkiye'nin önünde hükümet kurma sorunu olduğunu belirten Erdoğan, kendisine yönelik eleştirilere cevap vererek, "Siyaset işi gücü bırakıp Recep Tayyip Erdoğan'ın şahsı ve ailesi ile uğraşmak değildir. 'Bilal'i ver iktidarı al' diyorlar, bu ne çirkin bir yaklaşımdır. Benim oğlumun yaptığı yolsuzluk varsa bunun hesabını yargı sorar. Sen benim evladım ile ilgili iktidar bağlantısını nasıl kurarsın, nasıl böyle saygısızlığı yaparsın. Ama evladı olmayanların böyle saygısızlığı yapmasından doğal bir şey olmaz.  Aynaya bak. Kendinin nerede olduğunu görürsün." dedi.

Erdoğan CHP'ye işaretle konuşmasını şöyle sürdürdü: "Zaten Beştepe’nin adresini bilmeyenlerle vakit geçirecek zamanımız yok. Şahsımın üzerinden millete hakaret eden anlayış kaybetmeye mahkumdur. Bunlar terlemeden ülkenin ve milletin kendi elerline teslim edilmesini istiyorlar. Milletimiz üç kuruşa beş köfte yok diyor."

Konuşmasına başlarken bazı muhtarların tehdit edildiğini ifade eden Erdoğan, "Bugünkü toplantı ile alakalı ile olarak birçok muhtarımızın tehdit edildiğini biliyorum bundan dolayı gelemeyen muhtarlar olduğunu biliyorum." dedi.

Bugün bölgede örgüt şiddeti olduğunu dile getiren Erdoğan, "Örgüt ve onun güdümündeki parti ortaya çıkan güzel iklimi yalanla, şımarıklıkla zehirlemiş tercihini şiddet ve baskıdan yana kullanmıştır. Bugün bölgede devletin değil örgütün şiddeti, baskısı var. Bugün de yaşanan hadiselerde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımız bölgenin kendi insanları. Teröristler hasta taşıyan ambulansı yakıyor. Teröristler malzeme taşıyan kamyonları yakar, mağdur olan bölge insanı. Teröristler sokakları kazar, ulaşımı engeller mağdur olan yine bölge insanı." şeklinde konuştu. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir