• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Diyarbakır`da bin 75 kişi hacca gidecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır İl Müftü Yardımcısı Abdullah Işık, Diyarbakır`dan hacca gideceklerin sayısı ve hac ibadetini yerine getirecek olanlara bazı tavsiyelerde bulundu.

 İlke Haber Ajansı`na (İLKHA) açıklamalarda bulunan Abdullah Işık, Türkiye`de yaklaşık 54 bin hacı adayının olduğunu söyleyerek, bu yıl Diyarbakır`da bin 75 hacı adayının kutsal toprakları ziyaret edeceği bilgisini verdi.

En fazla hacı adayının bulunduğu ilçe Ergani

Diyarbakır`da ilk hac kafilesinin 4 Eylül 2015 tarihinde yolculuğa başlayacağını belirten Işık, “İl olarak bin 75 hacı adayımız hac yolculuğuna çıkacaklar. Kayıtlarımıza göre ilçelerimizden en çok hacı adayı 68 sayısıyla Ergani olmuştur. İlk kafile 4 Eylül 2015`te yolculuğa çıkacak, 6 Ekim 2015`te dönecek.” dedi.

“Hacı adayları Allah`a misafir olduklarını unutmamalı”

Hacı adaylarının, hac ibadetini yerine getirirken Allah`ın misafiri olduklarını unutmamaları gerektiğine dikkat çeken Işık, “Hacı adaylarımızın Allah`a misafir olduklarını unutmamaları ve bu şekilde ibadet etmelerini tavsiye ediyoruz. Peygamber`imizin evini ziyaret etmelerini, Allah-u Teâlâ`nın evini ziyaret edeceklerini unutmamaları ve bu bilinçle hac farizalarını yerine getirmelerini tavsiye ediyoruz. Yaptıkları hac ibadetinin her anında Hz. İbrahim, Hz. İsmail ve Hz. Muhammed`in hatıralarını hatırlamaları gerekir.” ifadelerini kullandı. (Emrah Deniz/Hamza Adiyaman-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir