• DOLAR 32.329
  • EURO 35.157
  • ALTIN 2306.843
  • ...
SON DAKİKA
Kadıköy-Sabiha Gökçen Birbirine Bağlanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, İstanbul'da ulaşımı rahatlatacak projelerden biri olan Kaynarca-Sabiha Gökçen Havalimanı arasında inşa edilecek metro hattı için çalışmaların başladığını belirtti.
Bilgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bakanlığın İstanbul'da trafiği rahatlatmak amacıyla çok sayıda proje yürüttüğünü ifade ederek, "Kaynarca-Sabiha Gökçen Metro Hattı da bunlardan biri. Söz konusu hattın yapım ihalesi gerçekleştirildi, işi alan Gülermak-YSE Ortaklığı ile sözleşme imzalanarak yer teslimi yapıldı" dedi.
Söz konusu hattın 7,4 kilometre uzunluğunda olacağını ve 3 adet delme tünel, 1 adet aç-kapa olmak üzere 4 istasyondan oluşacağını belirten Bilgin, sözleşmeye göre metro hattının Mart 2018'de tamamlanacağını söyledi.
İşin bitimiyle Kaynarca'dan Sabiha Gökçen Havalimanı'na 13 dakikada ulaşılacağını vurgulayan Bilgin, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin metro çalışmalarının da bitmesiyle Kadıköy'den Sabiha Gökçen Havalimanı'na raylı sistemlerle doğrudan ulaşımın sağlanacağını kaydetti.


Kadıköy-Kartal-Kaynarca, Kaynarca-Tuzla, Kaynarca-Pendik metro hatlarının Sabiha Gökçen Havalimanı'na bağlanacağını belirten Bilgin, "Anadolu yakasında yapımı tamamlanan ve yapılacak metro hatları İstanbul'da mesafeleri yakınlaştıracak. Kadıköy'den Sabiha Gökçen Havalimanı'na 46 dakikada ulaşım mümkün hale gelecek" dedi.

Metro hattı tamamlandığında Sabiha Gökçen Havalimanı'na ulaşım süreleri:

Kadıköy'den 46 dakika
Ayrılık Çeşmesi'nden 44 dakika
Kartal'dan 17 dakika
Pendik'ten 12 dakika
Sirkeci'den 59 dakika
Yenikapı'dan 62 dakika

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir