• DOLAR 32.579
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2507.537
  • ...
Devlet, STK ve Aileler Hırsızlığın Önüne Geçsin
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman`da sınır tanımayan ve işi iyice azıtan hırsızlar pes dedirtiyor. Hırsızlığın yaygınlaşmasına ve önlenmemesine tepki gösteren Batmanlılar, hırsızlığa caydırıcı cezaların olmaması ve ailelerin çocuklarına sahip çıkmamasının bu tür kötü ahlaka zemin hazırladığını belirttiler.

 

Apartman kapısının çalınması, su saatinin çalınması ve cami musluklarının çalınmasından sonra dün akşam saatlerinde yaşanan bir hırsızlık olayı yaygınlaşan hırsızlığı gözler önüne serdi. Meydan Mahallesi 1106 sokakta büyük bir kanalizasyon kapağı kimliği belirsiz kişi veya kişilerce çalındı. Kaldırımın tamamını kaplayan kanalizasyon tehlike saçıyor.

 

Meydan Mahallesi esnaflarından M. Sıddık Çiftçi, hırsızlığa caydırıcı cezaların olmaması ve ailelerin çocuklarına sahip çıkmamasının sebep olduğunu belirterek, "Mevcut ortamların da çocukları bu tür kötü şeylere teşvik ediyor. Bazılarının lüks hayat içinde olması, internetlerin yaygın olması ve denetimin olmaması, her yerde esrarın açıktan satılması bunlara sebep olarak gösterilebilir. Çocuklar bu tür şeyler için para bulamayınca hırsızlığa teşvik ediliyorlar. Devlet, Sivil Toplum Kuruluşları ve ailelerin el birliği ile bu işe bir çözüm bulmaları lazım yoksa büyük olayların önüne geçilemeyecek" dedi.

(M. Sait Çelik - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir