• DOLAR 32.58
  • EURO 35.012
  • ALTIN 2425.421
  • ...
`Arap Baharı Siyonizme Karşı Ümmeti Daha Güçlendirecek`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sudanese Online gazetesinin kendisiyle yaptığı röportajda önemli konulara değinen Meşal “Sudan’a yaptığımız bu ziyaret sürpriz değil. Kahire’de Fetih ile yaptığımız görüşmeler ve vardığımız barış anlaşması hakkında yetkilileri bilgilendirmek ve Filistin’i ilgilendiren konularda Sudanlı yetkililerle istişare etmek için buradayız” dedi.

Son Kahire görüşmesi ve varılan barış anlaşmasının hayata geçirilmemesiyle ilgili endişelerin sorulması üzerine Hamas lideri Meşal şunları söyledi: “Korku ve endişeler bu görüşme ve istişarelerin pratikte anlam bulamayacağıyla alâkalı. Geçmiş tecrübelere baktığımızda bunlara hak veriyoruz. Barış isteyen ve bunda ısrar eden Filistin halkının artan görüşmelere rağmen pratikte bir şey görmemesi kuşkusuz onu üzüyor ve endişelendiriyor. Bu doğal endişeyi anlıyoruz. Ancak samimiyetle şunu diyebilirim ki son görüşmeler gayet şeffaf ve açıktı. Bu iyi bir şey. Bu görüşmelerde herkes sorumluluk taşıyıp gerçek ortaklıktan bahsetti. Barışın sağlanması konusunda iki tarafın iyi niyet beslediği açıkça görüldü.”

İşgal yönetiminin barış ile ilgili korkularına da değinen Meşal sözlerini şöyle sürdürdü: “Filistin halkının kendi toprağında veya dışarıda hayatta kalması ve yaşaması bile işgalciyi korkutuyor. İlk saldıran, toprağı işgal eden, Filistin halkını yurdundan eden ve öldüren Siyonistlerdir. Dolayısıyla onlardan hayır beklenmez. Bize düşen bu halka hizmettir. İşgal yönetiminin ne düşündüğü ve ne tür tepki vereceği umurumuzda değil.”

Arap Baharı ve bu sürecin Hamas’ı olumsuz etkilediğiyle ilgili bir soru üzerine Meşal “Tersine buna çok sevindik. Görünüşte Arap Baharı`yla birlikte Müslüman halkların ümmetin ortak sorunlarını bırakıp kendi iç işleriyle uğraştığı imajı olabilir. Bu bir dereceye kadar da doğrudur. Bir müddet Filistin davasıyla da ilgilenmeyebilirler. Ümmetin iradesini ortaya koyan Arap Baharı`na fazlasıyla seviniyoruz. Bu bahar ümmeti ayağa kaldıracak ve işgal rejimine karşı daha güçlü hale getirecek” dedi.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir