• DOLAR 32.378
  • EURO 35.001
  • ALTIN 2325.92
  • ...
Diyarbakır'da Destekleme ve Yetiştirme Kursları toplantısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüsamettin Atlı başkanlığında, Destekleme ve Yetiştirme Kursları ile ilgili değerlendirme toplantısı yapıldı.

Kurslarla ilgili planlamanın yapıldığı toplantıya il milli eğitim şube müdürleri ve halk eğitimi merkezi müdürleri katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüsamettin Atlı, bakanlık ve müdürlük olarak kursları önemsediklerini söyledi.

YGS-LYS ve TEOG sınavlarına hazırlanan öğrenciler başta olmak üzere bütün çocuklara yardımcı olmak istediklerini belirten Atlı, “Müdürlük olarak, örgün ve yaygın eğitime devam eden öğrenciler ile mezun adaylara yetiştirme kursları düzenlemek için gerekli alt yapıyı oluşturduk. Kurs merkezlerimizin bu sene liseyi bitirip üniversiteyi kazanamayan mezun öğrencilerimizin sayısından az olmayacak şekilde halk eğitim kurumlarımız öncülüğünde gerekli çalışmaların yapılmasını sağlamalıyız. Öğretmenleri seçerken bu işe inanmış kişilerden seçmenizi istiyoruz. Bu konuda tecrübeli ve birikimli arkadaşlarımızın görev alması verimliliği arttıracaktır.” dedi.

Eylül ayının sonu itibariyle kursların tüm okullarda ve halk eğitimi kurumlarında açılması gerektiğini aktaran Atlı, “Herhangi bir ortaöğretim kurumundan mezun olmuş öğrenciler için YGS-LYS kurslarının Halk Eğitimi Merkezince açılacak. Bunun için ön kayıtlar alınmaya başlandı.” ifadelerini kullandı.

Toplantı, konuşmaların ardından son buldu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir