• DOLAR 32.323
  • EURO 35.144
  • ALTIN 2294.34
  • ...
Lice'de çatışma: Bir asker hayatını kaybetti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır-Bingöl, Lice mevki Fis Ovasında daha önceki günlerde karayolunu kesen PKK’lilerin yola mayın döşemesi sonucu,  2 asker hayatını kaybetmişti.

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, daha sonra PKK’lilere baskınlar düzenlendi. PKK’liler ile girilen çatışmada bir askerin hayatını kaybettiği 3 askerin ise yaralandığı ifade edildi.

Açıklamanın devamında yaralı askerlerin tedavi altına alındığı, bölgede başlatılan baskınların ise devam ettiği belirtildi.

Genel Kurmay Başkanlığının resmi internet sitesinde ise yapılan açıklamada, “18 Ağustos 2015 tarihinde saat 12.15’te Bölücü Terör Örgütü mensuplarıyla çatışma çıkmış, çıkan çatışmada dört Kahraman personelimiz yaralanmış, yaralılar derhal helikopterle hastaneye sevk edilmiştir. Tedavileri süren yaralılarımızdan durumu ağır olan bir personelimiz hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur.” Denildi.

Genel Kurmay açıklamasında ayrıca, bölgeye taarruz helikopter kolu, insanlı keşif uçağı,  karadan ve havadan takviye birliklerin sevk edilip, PKK’lilerin etkisiz hale getirilmesi maksadıyla karadan ve havadan operasyonlara devam edileceği ifade edildi. İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir